Sverige förlorade mot Tyskland med 3-5

Av på 15 oktober, 2013

Efter segern mot Österrike med 2-1 följde Sverige upp med en förlust mot Tyskland. Det blev en målrik historia där ett överlägset Tyskland tillslut kunde vinna.

Sverige tog ledningen genom Tobias Hysén i 6:e matchminuten. Efter det tog gästerna över och dominerade spelet. Tyskland skulle bl.a haft en straff men André Schurrle fick istället ett gult kort för filmning.

Tyskarna fortsatte att ha boll och radade upp farliga chanser mot mål. Men samtidigt öppnade de upp sig bakom, något som Kim Källström tog vara på när han elegant serverade Alexander Kacaniklic som kunde sätta 2-0 bakom Manuel Neuer i det tyska målet.

I slutet av första halvlek kunde Mesut Özil reducera för Tyskland och Sverige gick in i pausvila med ledning på 2-1.

Raset kom i andra
Tyskland hade fått vittring på mål och i den andra halvleken kom utdelningen för det spelförande tyska landslaget.

Mario Götze satte 2-2 i den 53:e min och André Schurrle gjorde 2-3 i den 57:e. Samme Schurrle höll sig framme och satte 2-4 till Tyskland i den 66:e min.

Tyskland dominerade matchen fullständigt och Sveriges backlinje hade svårt att hänga med när Özil och Schurrle trampade igång. Därför kom det som en överraskning när Tobis Hysén satte 3-4 i den 69:e min. Sebastian Larsson hitta Hysén med en frispark.

Efter målet tändes ett litet hopp om att resultatet från Berlin skulle kunna upprepas men istället kunde André Schurrle göra sitt tredje mål för matchen. Det slutade med ett hockeyresultat ikväll, 3-5 till Tyskland.

Vilka möter Sverige?
I och med förlusten ikväll blev det klart att Sverige inte kommer att seedas i en lottning den 21 oktober. Vilket lag som man får möta i playoff är inte klart, men det står mellan Grekland, Ukraina, Portugal och Kroatien.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in