Sverige gruppsegrare efter 3-1 mot Italien

By on 16 juli, 2013

Efter 1-1 mot Danmark och 5-0 mot Finland var det dags för de svenska fotbollsdamerna att ta sig an Italien. Det handlade om en gruppseger och möjligheten till lättare motstånd i kvartsfinalen.

Sverige dominerade spelet i första halvlek, Italien hade svårt att ta sig upp mot Sveriges försvarszon. Det var vid flera tillfällen spel mot ett mål, men Sverige hade problem att komma till skott. Men en straff blev ändå svenskorna rånade på.

Kosovare Asllani blev utbytt inför den andra halvleken och in kom Therese Sjögran, hon behövde ca 1,30 min på sig för att sätta 1-0 till Sverige. Det var lite turligt då bollen gick på en italiensk försvare som ställe målvakten i Italien.

Men det blev proppen som förlöste spelet. Några minuter senare gjorde Lotta Schelin sitt tredje mål för turneringen och Josefine Öqvist kunde sätt sitt första mål. Helt plösligt stod det 3-0 till Sverige efter ca 10 minters spel i andra halvleken.

Sverige passade på att slappna av i sitt offensiva spel då de hade en säker ledning. Detta medförde att Italien kunde skapa några farliga målchanser och tillslut sitter 3-1 målet och Italien reducerar genom Melania Gabbiadini.

Men närmare kommer inte italienskorna och Sverige kan tillslut vinna en ganska lätt match även om spelet i förstahalvlek kunde varit bättre, nu börjar slutspelet för Sverige.