Sverige klart för final i The World Games

Av på 30 juli, 2017
Jonas Svahn gjorde två mål och en assist i segern.
Foto: Adam Troy

Sverige är klart för final i The World Games efter en oerhört spännande semifinal mot Tjeckien, Jonas Svahn blev stor hjälte i andra perioden, när Sverige vann med 5-2.

– Vi gjorde en bra laginsats, säger han ödmjukt.

Efter en mållös förstaperiod där Tjeckien skapade de farligaste målchanserna steppade Sverige upp i andra. Tjeckien gjorde förvisso 1-0 tidigt, men omgående kvitterade Johannes Larsson. Sedan tog Jonas Svahn över.

Först sprätte han upp 2-1 i krysset på ett direktskott, sedan lurade han målvakten när han kom in från sidan och la bollen i mål vid den främre stolpen.

– Vi gjorde en bra laginsats. Vid första målet fick jag en jättebra passning av Emil (Johansson). Jag fick ett bra skottläge och provade bössan. Det gick bra, säger han.

Tredje perioden blev även den superjämn. Tjeckien reducerade tidigt, och 3-2 stod sig länge. Men i slutminuten fick Sverige powerplay och där gjorde Alexander Galante Carlström 4-2. I slutsekunderna satte Tobias Gustafsson 5-2 i öppen kasse. Assisten? Den kom från Jonas Svahn.

I finalen ställs Sverige mot Schweiz, som vann sin semifinal mot Finland med 5-2.

– De (Schweiz) har varit nära flera gånger, precis som Tjeckien, det var bara en tidsfråga innan det skulle ske. Jag kan tänka mig att finnarna underskattade dem och då är schweizarna alldeles för bra, säger Tobias Gustafsson.

– Jag hoppas att vi tuggar på som vi har gjort. Vi har varit starka hela matcherna. Vi får inte vika ner oss, och det tror jag inte heller att vi kommer göra, säger Jonas Svahn.

Finalen går att följa live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal klockan 14.30 idag söndag.

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Första perioden

Andra perioden
0-1 (01.53) Ondrej Nemecek (Marek Benes)
1-1 (03.43) Johannes Larsson (Johan Samuelsson)
2-1 (10.40) Jonas Svahn (Emil Johansson)
3-1 (13.55) Jonas Svahn (Alexander Galante Carlström)

Tredje perioden
3-2 (00.52) Marek Benes (Matej Jendrisak)
4-2 (14.10) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
5-2 (14.53) Tobias Gustafsson (Jonas Svahn)

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in