Sverige möter Island i kvartfinal

By on 19 juli, 2013

På söndag drar slutspelet i Dam-EM igång och Sverige kommer möta Island. Det fick man veta sent igår kväll när dragningen avgjordes.

Sist dessa två lag möttes var i Algarve Cup och då vann Sverige med 6-1. Men Caroline Seger tror inte på samma siffror då hon antyder på att det är ett annat Island de kommer att möta på söndag. ”Det är ett starkt fysiskt lag och det kommer inte att bli lätt”, sade Caroline Seger.

Asllani är ett frågetecken
Det är fortfarande oklart om PSG-stjärnan Kosovare Asllani kan spela på söndag. Hon kände av sin fot och spelade bara halva matchen mot Italien i tisdags. Men hon är ändå positiv inför matchen mot Island. ”Foten känns bra, det blir bättre för varje dag och jag kommer att köra för fullt med laget på träningen”, sade Asllani

Sverige kan möta Frankrike
I de övriga kvartsfinalerna möter Italien – Tyskland på söndag. Sen på måndag möts Norge – Spanien och Frankrike – Danmark. Om Sverige går vidare får man möta vinnaren mellan Frankrike och Danmark.

Det kan betyda att Sverige återigen kan få möta Danmark som man spelade 1-1 mot i premiärmatchen eller så får man möta storfavoriten Frankrike som inte förlorat en match än så länge i EM-2013.

Matchen mellan Sverige och Island spelas på Örjans Vall kl 15.00. Italien – Tyskland spelas på Växsjö Arena kl 18.00, TV4 sänder båda matcherna på söndagen.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login