Sverige till kvartsfinal i Davis Cup för första gången på tio år

By on 30 november, 2021
Elias Ymer. Foto: Davis Cup

Sveriges Davis Cup-lag är vidare i tennisens lag-VM. Det ryska förbundslaget står för motståndet i torsdagens kvartsfinal i Madrid.

3–0 mot Kanada och 1–2 mot Kazakstan räckte – med 4–2 i matcher och 9–4 i set säkrade Sverige avancemanget som bästa grupptvåa.

– Fantastiskt roligt! När vi kvalificerade oss för Davis Cup Finals för nästan två år sedan var det mitt första mål, som jag trodde att vi skulle ha en bra chans att klara. Med lite flyt hade vi också kunnat vinna gruppen, men nu är vi i kvartsfinal ändå. Och så som killarna har spelat tycker jag att vi förtjänar platsen, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Inte sedan 2011 har Sverige nått kvartsfinal i tennisens lag-VM. I det svenska laget ingår Mikael Ymer, Elias Ymer, Jonathan Mridha, André Göransson och Robert Lindstedt.

– Vi är ett litet land som har haft fantastiska tennisframgångar under en lång tid. Det är otroligt kul att vara tillbaka där igen. Vi har ett väldigt bra lag i dag, kanske inte en lika bred topp med lika många spelare att välja på som andra länder har. Men bevisligen gör vi gör det jättebra, säger Söderling.

Ryska förbundslaget, som besegrade Spanien och Ecuador i gruppspelet, blir Sveriges motståndare i kvartsfinal. I det namnstarka laget – fyra av fem spelare på topp 30 – ingår världstvåan Daniil Medvedev, världsfemman Andrey Rublev, Aslan Karatsev, Karen Khachanov och Evgeny Donskoy.

Kvartsfinalen, som består av två singelmatcher och en dubbel, spelas torsdag 2 december klockan 16.00 i Madrid.

Så spelas kvartsfinalerna

Mån 29/11: Italien–Kroatien
Tis 30/11: Storbritannien–Tyskland
Ons 1/12: Serbien–Kazakstan
Tors 2/12: Sverige–RTF*

*Ryska förbundslaget

Sport | Sverige
Örebronyheter

Källa: Svenska Tennisförbundet

You must be logged in to post a comment Login