Sverige till semi efter straffdrama.

By on 16 maj, 2013

Det blev ett nervpirrande avgörande i Globen ikväll. Matchen mellan Sverige och Kanada gick till strafförlängning där tillslut Fredrik Pettersson kunde avgöra. Tillsammans med målvakten Jonas Enroth blev de stora hjältar.

Fast det var Kanada som tog ledningen genom superstjärnan Steven Stamkos i den andra perioden. Sverige kunde dock kvittera och ta ledningen i den tredje då Nicklas Danielsson gjorde två mål i powerplay framspelade av bröderna Sedin.

Kanada kom tillbaka då Claude Giroux kvitterade med 10 min kvar. Matchen gick till sudden och senare till straffar där Sverige tillslut vann. Nu väntar Finland i semifinal och det kommer bli en riktigt intressant match.

USA krossade Ryssland.
Men det har spelats VM-hockey hela dagen. Första matchen ut var stjärnspäckade Ryssland mot USA. Det blev dock en riktig stjärnsmäll för Ryssland som åkte på en 3-8 förlust. I det amerikanska laget gjorde bl.a Craig Smith fem målgivande passningar.

Schweiz gick vidare.
USA möter VM:s stora överraskning Schweiz som vann sin åttonde raka match och gick vidare till semifinal. Men laget fick slita för segern då Tjeckien bjöd på ett bra motstånd. I den tredje perioden kunde Zdenek Kutlak reducera med Schweiz höll undan och vann matchen.

Underhållande match i Finland.
Kvartsfinalen mellan Finland och Slovakien blev en fartfylld historia. Hemmalaget Finland tog tidigt en 3-0 ledning i den första perioden men Slovakien kom tillbaka och kunde kvittera till 3-3 i den tredje perioden. Men Finland kom tillbaka och satte 4-3 med ca 12 min kvar. Stor hjälte blev Petri Kontiola.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login