Sverige vann över Polen med 17-2 i grupp B under VM i Bratislava

By on 3 december, 2017
Emelie Wibron gjorde sin 100e landslagspoäng idag. Foto: IFF

Sverige mötte Tyskland i VM-premiären och vann med 23-2. Idag ställdes man mot Polen i den andra matchen i Grupp B och vann med 17-2, Emelie Wibron gjorde sin 100e landslagspoäng, i och med sina 1+3 i dagens match.

Sverige inledde matchen med högt tempo och ägde Polens slott och gjorde därifrån flertalet av de sju målen som kom under de första 20 minuterna. Malin Andréasson var först med att hitta rätt och gjorde även mål nummer två. Efter 02:33 framspelad i slottet, av Moa Tschöp, gjorde hon inte något misstag och placerade lugnt bollen till vänster om målvakten. 2-0 och återigen en fri Malin Andréason i slottet, denna gång assisterad av klubbkamraten Anna Wijk.

I den andra perioden gjorde Emelie Wibron sin 99e och 100e landslagspoäng när hon assisterade Johanna Hultgrens två mål, Hultgren hade därmed fullbordat sitt hattrick för kvällen.

Matchen slutade 17-2 till Sverige som har två raka vinster och möter Schweiz imorgon i gruppfinalen, kl. 15.40.