Sverige vinner nations cup – igen

By on 29 juli, 2019

Sverige har vunnit den internationella nations cup-serien i dressyr för tredje året i rad. Efter årets deltävlingar toppar Sverige tabellen i FEI Dressage Nations Cup.

– Det är jätteroligt, och visar att vi har mycket konkurrenskraftiga ryttare i dressyren, säger förbundskapten Bo Jenå.

Svensk dressyr har kunnat ställa upp med olika kombinationer i deltävlingarna, både i år och under tidigare säsonger.

I FEI Dressage Nations Cup rider fyra ryttare i laget. Alla rider den inledande Grand Prix, och beroende av hur arrangören lagt upp sin deltävling, rider ryttarna vidare i Grand Prix Special och Grand Prix Kür, det fria programmet till musik.

– Det ger mig som förbundskapten möjlighet att använda ryttarnas enskilda styrkor för att få bästa resultat i programmen, menar Bo Jenå.

I år har Sverige vunnit deltävlingen i Falsterbo samt den i finska Järvenpää, varit tvåa i Compiègnie, Frankrike, och Uggerhalne, Danmark. Sverige red sin sista deltävling i Aachen, där det blev en fjärdeplats.

Det sammanlagda resultatet innebär att Sverige vinner serien utan att rida sista omgången i Hickstead, Storbritannien.

– Det visar vår styrka, men är också lite tråkigt eftersom Hickstead är en bra och trevlig tävlingsplats. Men med ett EM inom en inte alltför avlägsen framtid måste vi prioritera uppladdningen inför mästerskapet, säger Bo Jenå.

Saab är förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet och särskild sponsor för dressyren under namnet Saab Team Sweden Dressage. Svensk dressyr har senaste åren tagit ett EM-brons, vunnit Nations Cup-serien tre år i rad och ger de tyska och nederländska dressyrryttarna som länge dominerat sporten en match om varje internationell placering.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login