Sveriges ambassad om jordskalvet på Kreta

Av på 27 september, 2021

Ett kraftigt jordskalv inträffade på den grekiska ön Kreta på måndagsmorgonen, Svenskar på plats i området uppmanas att följa lokala myndigheters anvisningar och att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen.

Jordskalvet hade sitt epicenter söder om Heraklion och har enligt Sveriges ambassad lett till en del materiella skador. Det fortsätter även att inträffa större efterskalv på ön. 


Senast uppdaterad 27 sep 2021, 15.37 – Aktuella händelser

En kraftig jordbävningen ägde rum idag, 27 september 2021, kl. 09.17 på Kreta. Första beräkningen från Geodynamiska Institutet säger att styrkan var 5,8 på Richterskalan, epicenter 22 km nordväst om Arvis, 78 km söder om Heraklion. Europeiska Medelhavsinstitutet beräknar den på 6,2 Richter. Djupet beräknas 10 km. Ambassaden följer händelseutvecklingen. Grekiska myndigheter har rapporterat om ett dödsfall till följd av jordbävningen och materiella skador på ett stort antal byggnader på Kreta, framför allt i Arkalochori. Fortsatt större efterskalv i området. Besökare på plats uppmanas följa lokala myndigheters anvisningar och att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen. Ambassaden har inte fått in några uppgifter om drabbade svenskar.

Världen
Örebronyheter

Källa Krisinformation

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in