Sveriges grupp lottad inför VM.

Av på 9 mars, 2013

Under tisdagen lottades grupperna till VM för damer, som spelas i Tjeckien 7-15 december 2013. Sverige hamnade i grupp A tillsammans med Finland, Polen och Ryssland.

Här är alla VM-grupperna:

Grupp A
Ryssland
Polen
Sverige
Finland

Grupp B
Norge
Lettland
Schweiz
Tjeckien

Grupp C
Slovakien
Korea
Ungern
Australien

Grupp D
Japan
Kanada
Danmark
Tyskland

Det nya VM-systemet innebär att lag 1-2 i grupp A och B går direkt till kvartsfinalspel medan lag 3-4 i grupp A och B spelar åttondelsfinaler mot lag 1-2 från grupp C och D.


Så här kommenterar den svenska förbundskaptenen Curt Söderström den nya spelordningen och Sveriges VM-grupp:

– Spelmässigt är det här en mer intressant utformning av ett VM. Det blir fler jämna matcher. Att vi ställs mot Finland har inte jättestor betydelse eftersom att båda lagen går till kvartsfinal. Men det blir en positionering och sedan kan vi inte mötas förrän i en eventuell final.

Så här säger han om motståndarna:

Ryssland:
– Den enda erfarenhet jag har av ryska spelare är när vi mötte ryska lag i Europacupspelet när jag tränade IKSU. Jag fick inte se dem i förra VM men räknar med att innebandyn utvecklats där precis som på många andra ställen. De är nog bättre nu än vid förra VM.

Polen:
– Polen såg jag i förra VM och det var en positiv överraskning med bra struktur på spelet och vältränade spelare. Förvånansvärt bra med tanke på antal licensierad spelare. De klarar sig bäst när de slipper föra spelet och får satsa på kontringar.

Finland:
– De var bra under förra VM där de spelade en vårdad och bra innebandy och faktiskt pressade Sverige i VM-finalen. De hade bud på 3-3 även om Sverige var bättre och till slut vann. Lite så har det sett ut nu också. Jämfört med då så spelar Finland nu med mer rörelse och har ett roligare anfallsspel. De är mer aggressiva, säger Curt Söderström och avslutar:

– Finland kommer vara bättre än någonsin. De har siktat och byggt sitt lag i fyra år med tanke på det här VM:et. Vi måste utveckla vårt spel och våra spelare och spela på vår absoluta topp för att vinna VM-guld. Vi har vunnit tre raka mot dem men det har varit jämnt.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in