Sveriges mest transparenta mäklare 2020

Av på 3 mars, 2021

Mäklarguiden Hittamäklare sammanställer årligen en lista över de mäklare som har varit mest transparenta, det vill säga fått rekommendationer från störst andel av sina kunder på Hittamäklare. Under 2020 var fler mäklare än någonsin 100 procent transparenta.

Sammanställningen görs på de mäklare som har publicerat minst trettio annonser på den öppna marknaden under året. Under 2020 var totalt 19 av drygt 7 000 registrerade mäklare 100 procent transparenta enligt Hittamäklares statistik, vilket är fler mäklare än något år tidigare. Transparens är ett viktigt mått för att uppmärksamma de mäklare som ber störst andel av sina kunder om ett omdöme.

– Att hålla en hög transparens visar på att mäklaren ber en stor andel av sina kunder om ett omdöme, inte bara ett fåtal utvalda. Det är ett bra sätt för blivande kunder att få en uppfattning om majoriteten av mäklarens tidigare säljare har varit nöjda, vilket kan kännas som en extra trygghet i valet av mäklare, säger Alexandra Eldin, affärsområdeschef på Hittamäklare.

Att aktivt arbeta med transparens kan vara en nyckelfaktor för framgång i branschen. Notar Uppsala är ett kontor som sticker ut lite extra. Där har tre mäklare varit 100 procent transparenta under året, och ytterligare två har haft en transparens på närmare 90 procent.

– Vi tänker och arbetar för att alla ska vilja rekommendera oss och anlita oss igen. Med det tankesättet, och med ett hårt jobb bakom för att uppnå det, så är det jätteroligt att det givit det resultat som vi velat ha. Vi har märkt att kunderna känner sig extra trygga med att anlita oss eftersom vi är så transparenta. Vi säljer inte bara bostäderna utan vi vill att alla ska känna sig så pass nöjda att de rekommenderar oss efter att de sålt, säger Martin Boholm på Notar Uppsala.

Topplistan baseras på de mäklare som har publicerat minst 30 objekt under perioden 2020 i Örebro län

Placering – Namn – Mäklarbyrå –  Transparens % – Antal publicerade annonser 

  1. Anders Sjösten – Notar – 97.6% – 44
  2. Andreas Ståhl – Notar – 96.7% – 34
  3. Lars Olsson – Notar – 90.9% – 49
  4. Gorm Nordvall – SkandiaMäklarna – 87.9% – 30
  5. Rojna Grenehed – Länsförsäkringar Fastighetsförmedling – 82.1% – 34

Andreas Sjösten från Notar placerade sig även på en 34 plats i topplistan som baseras på de mäklare som har publicerat minst 30 objekt under perioden 2020.

Hittamäklare arbetar aktivt med att uppmärksamma de mäklare som håller en hög transparens, bland annat genom utmärkelsen Säljarfavorit. Det är en utmärkelse som visas på mäklarens profilsida på Hittamäklare och den innebär att minst 75 procent av mäklarens kunder det senaste halvåret rekommenderar mäklaren. Utmärkelsen hjälper konsumenter som står inför mäklarvalet att enkelt se vilka mäklare som håller en hög transparens.

Regionalt
Örebronyheter

Källa booli

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in