Sveriges seniorer håller på traditionerna när det gäller julmaten

Av på 10 december, 2018

Nästan alla seniorer (+55 år) i Sverige, 94 procent, firar jul. Det visar den senaste SeniorBarometern, en undersökning genomförd av medlemsföretaget Smart Senior, där närmare 5 500 seniorer medverkat.

Svenska seniorer håller på jultraditionerna och firar främst julafton tillsammans med familj och släkt. Ingen jul utan julskinka och inlagd sill på julbordet. Det alternativa julbordet är inget för 55-plussarna. Dock har ålen, grisfötterna och kalkonen hamnat på bottenplatserna när Sveriges seniorer listar sina julmatsfavoriter. Även julgranen har fått stryka på foten. Var tredje senior väljer bort julgranen helt och hållet, vilket är fler än de seniorer som faktiskt köper en äkta julgran.

Senaste SeniorBarometern, genomförd av medlemsföretaget Smart Senior, visar att de allra flesta seniorerna i Sverige firar jul, hela 94 procent. Det är ingen förändring från föregående års undersökning. Endast sex procent uppger att de inte firar jul alls.

Julafton firas främst tillsammans med familjen/släkten
Av de 94 procent seniorer som firar jul spenderas julafton oftast tillsammans med familjen och släkten (85 procent). Elva procent av seniorerna uppger att de firar tillsammans med både familjen och vännerna och en procent att de firar med vänner. Närmare två procent av 55-plussarna uppger i undersökningen att de firar julafton själva.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in