Sveriges största personregister blir ännu större

Av på 29 januari, 2021

ArkivDigital har gjort en ny stor uppdatering av Befolkningen i Sverige som är ArkivDigitals största personregister och även det i särklass största personregistret i Sverige. Den här uppdateringen gäller åren 1820–1839 och efter uppdateringen omfattar registret åren 1820–1947.

Det innebär 127 år där du kan hitta dina förfäder och släktingar med en enkel sökning!

Uppdateringen består av 19 396 274 sökbara poster. Efter uppdateringen finns det totalt cirka 152,5 miljoner poster i Befolkningen i Sverige 1820–1947. En fantastisk tillgång både för dig som redan är släktforskare och för dig som är nyfiken på att börja söka efter dina rötter.

Följande uppgifter är sökbara i Befolkningen i Sverige 1820–1947:

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Födelsedatum
  • Födelseplats (församling/län/land)
  • Bostad: församling samt plats (by, gård, kvarter etc.)
  • Relation (son, dotter, hustru etc.)

Befolkningen i Sverige omfattar alla personer som nämns i husförhörslängder och församlingsböcker upprättade under de aktuella åren. Husförhörslängden (som från omkring år 1895 istället kallades församlingsbok) var folkbokföringens viktigaste pusselbit, ett register över invånarna i församlingen. Längderna fördes oftast i längre tidsperioder som kunde omfatta allt från några få år till ett par årtionden.

Från alla registrets sökträffar finns en länk direkt till källan, det vill säga husförhörslängden. När du klickar på länken hamnar du på den sida där din släkting finns och kan snabbt och enkelt kontrollera uppgiften i registret mot uppgiften i originalkällan. I originalkällan kan du även hitta ytterligare uppgifter, till exempel information om in- och utflyttningar, emigration med mera.

Kultur | Regionalt
Örebronyheter

Källa ArkivDigital
Registret är skapat i samarbete med MyHeritage. Här kan du läsa mer om registret och vad som ingår » https://www.arkivdigital.se/online/register/befolkningen-i-sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in