Sveriges U19-herrar söker revansch i Finnkampen

By on 24 januari, 2015

De svenska U19-herrarna är redo för elddopet inför VM: Finnkampen i Malmö 7-8 februari. Nu presenteras truppen till dubbelmötet med Finland.

29 april-3 maj avgörs U19-VM i Helsingborg. Men redan nu får publiken i Skåne en försmak av det som komma skall. Helgen 7-8 februari spelar Sveriges U19-herrar Finnkampen i Baltiska hallen, Malmö. Och det är en sammansvetsad trupp som intar arenan.

– Vi fortsätter att bygga på stommen från förra gången och passar på att testa några nya intressanta namn som vi hoppas kan spetsa till oss både i det offensiva spelet och vår höga press. I Euro Floorball Tour (EFT) hittade vi en bra gruppkänsla och i sista matchen mot Finland hittade vi även intensiteten och aggressiviteten som krävs och som vi eftersträvar, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Holmgren.

I just den matchen i EFT mot Finland förlorade Sverige med 5-3. Men sedan det har ledningen jobbat mycket på att lyfta laget lagom till Finnkampen. Och nu har svenskarna revansch att utmäta.

– Vi kommer att lägga fokus på att finna tryggheten i defensiven, samt jobba med grunderna i vårt offensiva spel. I offensiven är bollinnehavet viktigt för oss, vi vill äga bollen och styra spelet. Då gäller det att våga vara stark på bollen och utmana sin motståndare, och även att våra hjälpspelare är aktiva. Vi vet att Finland kommer att möta oss med ett intensivt försvarsspel över hela banan, säger Holmgren.

Det är inte bara U19-herrarna som spelar Finnkampen i Baltiska hallen. Sveriges U19-damer spelar samma helg sitt dubbelmöte mot Finland. Räkna därför med en helspäckad innebandyhelg i Malmö.

– Vi ser fram emot att spela på hemmaplan och träna på det inför VM i Helsingborg. Malmö har haft fantastiska arrangemang med SM-finalerna de senaste åren. Så vi hoppas på ett starkt arrangemang och en stor publik, säger Fredrik Holmgren.

Här kommenterar Fredrik Holmgren samtliga 22 spelare i truppen till Finnkampen:

Målvakter

Martin Stolt, RIG Umeå IBF
– Han är en matchvinnarmålvakt. Han har vunnit allt han har ställt upp i nästan. Distriktslags-SM med Östergötland, JSM-guld med RIG Umeå. Och han stod en match i EFT (Euro Floorball Tour) och vann den. Han är van att spela matcher som betyder mycket.

Tobias Jernsand, Warberg IC
– Han är välskolad och har en stark grundställning. En positiv fläkt, han har en grym inställning som ger laget mycket. Han kommer ofta med ett leende på läpparna.

Utespelare

Rasmus Andersson, RIG Umeå IBF
– Rasmus är stark i närkamper, han har bra fötter och får fart på spelet väldigt ofta.

Felix Lanver, Linköping IBK (debutant)
– Han gör bra ifrån sig i Linköping. Det är en matchvinnare. När Linköping och Östergötland vann sina guld har han gjort de flesta målen. Han är en poängkung och vi hoppas att han är med hela vägen.

Marcus Karlsson, Linköping IBK
– Han är en av våra spelare som har vunnit mycket. Och han gör det med ett leende på läpparna. När vi släppte ut bollarna inför första träningen inför matchen mot Finland senast sa han ”åh vad jag älskar det här ljudet”. Det sammanfattar honom. Han jobbar med glädje och jobbar hårt. Det är en kreatör. Han är jätteviktig för oss.

Anton Birgersson, Warberg IC
Anton är en stark back med ett ruggigt skott som vi hoppas mycket på. Lite Robin Nilsberth-typ.

Viktor Nystedt, IBK Dalen
– Han är en snabb, teknisk back, även offensivt. Det är det han står för. Han är en lirare på backen, men han behöver dock spela enkelt för att vara en lirare.

Tobias Claesson, Linköping IBK
– Han ska skapa målchanser för oss. Han ska finnas som gubben i lådan nära mål. Det är en hårt checkande forward.

Christoffer Andersson, Malmö FBC
– En elegant spelare. Litegrann som Kim Nilsson i spelet. Han har bra teknik och ett jättebra skott. Det vi vill ha ut av honom är att han ska vara ett hot både när det gäller skottet och passningarna, framför allt offensivt.

Tim Nyander, Östra SK Jönköping
Det är en tvåvägscenter. Tim spelar med få tillslag, han sätter fart på spelet och är en motor. Han gör ofta de andra spelarna bra.

Danny Estrella Näslund, RIG Umeå IBF
– Han är fantastisk i försvarsarbetet som forward och väldigt jobbig att möta i checkingen. Han har en styrka nära mål också.

Gustav Widuss, Fagerhult Habo IBK
– Han är så nära Joel Kanebjörk man kan komma i spelstilen. En brunkarcenter med bra spelsinne. En av våra ledare i gruppen som bidrar med mycket kraft och pondus.

Joel Birging, Jönköpings IK
– Det är en tyst ledare. Många ser upp till honom, han ger alltid allt. Han är vårt kärnkraftverk. Får vi honom att spela som mot Finland senast kommer vi vinna mycket på det.

Mathias Benckert, Tyresö Trollbäcken IBK
– En viktig center. Han är vår städare. Han älskar närkamperna i slottet och när det hettar till. Han har ett bra skott också, men är en defensiv klippa och står för vår moral i gruppen.

Karl Henriksson, Linköping IBK
– Han är stor i närkamper och en ledartyp. Han får fart på spelet. Nästan en kopia på Rasmus Andersson.

Viktor Edberg, RIG Umeå IBF (debutant)
– Han är en hårt jobbande och snabb forward. Han blir viktig för oss i vår höga press. En maskin.

Adam Hansson, RIG Umeå IBF
– Adam är en klok spelare med bra spelsinne. En pådrivare i laget, som är otroligt viktigt för oss.

Daniel Brokvist, Hagfors IBS (debutant)
– Det är en klok och lojal center. Stark framför båda målen.

Fredrik Björkman, IBK Runsten
– Det är en stark center. Han har ett starkt genombrott och ett bra spelsinne. Jag förväntar mig mycket av honom. Han är en stark offensiv kraft för oss.

Henrik Malmgren, Åkersberga IBF
– Henrik är en klok och stabil back som vill vi se mer av offensivt. Framför allt jobbar han i det tysta.

Jesper Lindström, Salems IF (debutant)
– Jesper gör sin första landskamp nu. En teknisk back med bra fart som vi vill ska våga utmana.

Joel Ingesson, Östra SK Jönköping (debutant)
– Det är en powerforward. Han har gått starkt i Jönköping.

Örebronyheter, Sport – Innebandy

You must be logged in to post a comment Login