SVT sänder VM-finalerna i isracing från Uppsala.

Av på 6 mars, 2013

Sveriges Television har beslutat att VM-finalerna i isracing 23-24 mars på Studenternas i Uppsala visas som ett entimmes sammandrag i Vinterstudions säsongsavslutning söndagen den 24 mars. Tävlingarna kommer dessutom att sändas Live via svtplay.se.

– Det här känns oerhört roligt för isracingsporten, säger Lars S Björndahl som är ordförande i VM-kommittén och talesperson för Funbo MS. Isracing är något alldeles unikt, en alldeles särskild hisnande upplevelse att se. Men jag skulle vilja säga att det är viktigt för motorsporterna i stort att svenska folket får möjlighet att följa evenemang som det här. Vi pratar om VM-finaler på hemmaplan, det är stort.

Tony Olsson, VD för SSI, svensk Speedway och Isracing, kan bara hålla med.

– Svenska folket är inte bortskämda vad gäller motorcykelsport på den här nivån i TV-mediet. När våra grenar syns på det här sättet är det till stor hjälp för alla som hela tiden jobbar för att sporten ska växa och att vi ska nå internationella framgångar.

Linus Jonsson på eventbolaget QASE som tillsammans med Funbo MS står som arrangör är även han väldigt nöjd med SVTs beslut.

– Givetvis tycker vi att det är lite av ett erkännande. Vi arrangerade förra årets finaler och fick väldigt bra respons från internationellt håll och det är klart att vi tycker att fler borde få upp ögonen för den här spektakulära sporten. Sedan är det såklart inte samma sak på TV som att uppleva isracing på plats. Ljudet, farten, lukterna. Det är speciellt.

Sedan tidigare är det klart att det även i år blir internationella sändningar av evenemanget och det tillsammans med att också den svenska TV- publiken kan se tävlingarna, är något som välkomnas av samverkansparterna i Uppsala.

Uppsala har under många år arbetat strategiskt med idrottsevenemang på hög nivå och tillsammans har vi byggt upp en stor kunskapsbank Uppsala kommun, idrottsföreningar, näringslivet och ideella krafter. Att Uppsala attraherar fler och fler stora mästerskap är ett bevis på att vi gemensamt arbetar framgångsrikt. Att i år få se VM-finalen i ett entimmes sammandrag från Uppsala i ett av Sveriges mest populära TV-program, Vinterstudion, betyder mycket ur varumärkesperspektiv, säger samstämmigt Stefan Pettersson marknads & försäljningschef, Charlotte Skott chef uppdrag Uppsala kommun och Varumärke Uppsala, på Destination Uppsala AB och Christer Svensson, ordförande i nätverket Världsklass Uppsala.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in