SVT satsar vidare på Paralympics

By on 17 december, 2021

Den 4 mars invigs Paralympiska vinterspelen i Peking, Kina. Nu står det klart att SVT kommer att sända både det evenemanget samt Paralympics 2024.

– Vi vill alltid vara med och sända när våra landslagsidrottare gör upp om medaljerna på de stora mästerskapen, så vi är jätteglada att kunna fortsätta vår långa tradition av att sända Paralympics i SVT, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

På tävlingsprogrammet för vinter-Paralympics finns längdskidor, skidskytte, alpint, ishockey, curling och snowboard. Sverige skickar en tunn men medaljstark trupp till Kina. Några av medaljkandidaterna är: 

Zebastian Modin, längdskidor och skidskytte. Fem paralympiska medaljer och sex VM-medaljer.

Ebba Årsjö, alpint. 20-åring från Vemdalen som vunnit sju världscuptävlingar.

Lag Petersson-Dahl, curling. Det svenska laget tog silver på VM i Kina tidigare i år.

SVT kommer att sända många timmar live och eftersänt varje dag från Paralympics i Peking. Varje vardagkväll sänds också ett magasinsprogram med alla viktiga höjdpunkter. 

– Vi är såklart väldigt glada att SVT har säkrat rättigheterna för ytterligare två Paralympics. Samarbetet med SVT har sedan många år varit starkt och det känns som en självklarhet att Sveriges största tv-kanal ska erbjuda den svenska publiken all den inspiration och kraft som finns inom Paralympics. Vi är säkra på att våra fantastiska förebilder och deras prestationer kommer bjuda på grym underhållning och leda till att fler personer inspireras och hittar vägen in i idrotten, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté.

Paralympics 2022 pågår 4–13 mars. 2024 avgörs Paralympics i Paris i månadsskiftet augusti-september.

Sport | Sverige
Örebronyheter

Källa: Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

You must be logged in to post a comment Login