Tack och godnatt Örebro Hockey

By on 8 februari, 2018

Örebro Hockey tog emot tabelljumbon Karlskrona i en riktigt viktig match, Örebro låg inför matchen åtta poäng före Karlskrona och en poäng för Mora, det här var en riktigt viktig match i bottenstriden. Örebro på rätt sida strecket och två nyförvärv på ingång, men ingen av dem är med ikväll och Sakari Manninen saknas på grund av OS-hockey. Libor Hudacek var tillbaka efter fyra matchers frånvaro, läge att ta den första vinsten efter sju förluster på raken. Nu uteblev den och istället var det Karlskrona som drog ner rullgardinen för kvällen!

I den andra minuten av den första perioden åkte Alexander Hellström i Örebro HK ut för hög klubba, 2+2 minuter. Karlskrona skapade inte något direkt och Örebro klarade av underläget. I den nionde minuten kunde Örebro ta ledningen genom Tyson Spink, 1-0. var ett faktum efter att hemmalaget dominerat i spel fem mot fem. Mitt ur ingenting kvitterade Karlskrona genom Carl Persson, 1-1 kom i den 13 minuten. Efter Karlskronas mål jämnade spelet ut sig, Örebro föll tillbaka en aning i sitt spel. I den sista minuten drabbades Karlskrona av en utvisning, Mattias Karlsson fick åka och sätta sig för cross-checking. Örebro hade mer trubbel att ta sig ur egen zon än att vara i Karlskronas zon och resultatet stod sig perioden ut.
Skottstatistiken Örebro 10 – Karlskrona 10
Perioden slutade 1-1, matchen 1-1

Andra perioden bjöd inte på något skönspel från Örebros sida och Karlskrona höll jämna steg i början av perioden, i den sjunde minuten kunde Carl Persson ge Karlskrona HK ledningen med 2-1. Med tio minuter spelade såg det ut som om att Karlskrona hade en aning överläge och i det läget var de närmare ett mål än Örebro. I den 12 minuten kom kvitteringen för Örebro, Jere Sallinen kunde sno åt sig pucken i slottet och vända upp för att göra 2-2. I den 18 minuten åkte Per Ledin i Karlskrona HK ut för interference och Örebro fick power play, Örebro kunde inte utnyttja överläget och bortalaget var faktiskt närmare att göra mål.
Skottstatistik Örebro 11 – Karlskrona  6
Perioden slutade 1-1, matchen 2-2

Den tredje perioden var inne i den femte minuten när Marcus Weinstock i Örebro HK kom helt ren med Karlskronas målvakt, i det läget gjorde han inga misstag och Örebro upp i ledning till 3-2. Efter målet fick gästerna fart under skridskorna, och när Mattias Guter i Karlskrona HK fick chansen i den åttonde minuten så kunde han kvittera till 3-3 och det blev dödstyst i hallen.
Efter en tilltrasslad situation bakom Örebros kasse kunde Carl Persson i Karlskrona HK sätta pucken i Örebros kasse, nu var Karlskrona i ledningen med 4-3. Med 1.04 kvar av den tredje tog Örebro time out, nu hjälpte inte det och med 4 sekunder kvar kunde Daniel Gunnarsson i Karlskrona HK genom en rensning skicka pucken över hela banan och sätta 5-3.
Skottstatistiken Örebro 8 – Karlskrona 7
Perioden slutade 3-1 till Karlskrona, matchen 5-3 till Karlskrona.

Sammanfattat började Örebro riktigt bra, bortsett från utvisningen i början av matchen, tog över spelet och dominerade  fram till Karlskronas kvittering. Där tappade ÖHK och det blev både tempofattigt och fantasilöst, i slutet kom dock hemmalaget tillbaka en aning men resultatet stod sig perioden ut. Mittperioden blev inte heller den någon munter tillställning, Örebro gick ner sig ordentligt och det såg ut som om man tittade  i slow motion till en början. Gästerna bjöds in och de tog självklart chansen, Örebro kom tillbaka och det var fortsatt jämnt när signalen ljöd, 2-2. Sista delen var ärligt talat riktigt pinsam sett ur Örebros synvinkel, det här håller inte när man ska spela i SHL. När man väl får chansen att möta tabelljumbon som var mer eller mindre borta ur räkningen, så tar man den inte. Nu efter vinsten mot Örebro är även Karlskrona i leken bara fem poäng bakom Örebro och fyra bakom Mora, Mora tog sig an HV71 på bortaplan och förlorade med som tur var för Örebro. Nu väntar Luleå hemma lördag 10 februari, i den matchen kommer antagligen Örebro nyförvärv att vara med. Vad de ska tillföra ska bli intressant att se, samt hur snabbt kommer tränargeniet Niklas Sundblad att spela ihop nytillskotten. Med tanke på hur det ser ut i dagsläget där inget ser ut att fungera så kan det förhoppningsvis bara bli bättre, tempo, puckvård, defensiv, passningsspel, skärpa ja mer eller mindre allt måste upp ett par nivåer om Örebro ska undvika kval nedåt. Nu var det 4 721 på läktaren som var tvungna att genomlida det här debaclet, om inte annat så borde laget stå upp för den trogna publiken som kommer till arenan match ut match in.