Tajt och stabilt när Örebro HK enkelt vann mot Leksands IF

By on 14 april, 2021

Örebro Hockey var tillbaka i Behrn Arena för tredje kvartsfinalmatchen mot Leksands IF, efter två sköna bortasegrar var det alltså dags för både hemmafördel som fördel i vunna matcher. 14 vunna matcher av 15 för Örebro säger det mesta, som nu är bara en match ifrån semifinal.

Första perioden präglades av kamp och positionsspel, den började i ett högt tempo från bägge håll men desto längre tiden led så var det Leksand som hade ett procentuellt högre puckinnehav. Mitt uppe i ett Leksandsbyte i den 18 minuten fick Emil Larsson i Örebro pucken och kunde genom en riktigt snygg genomåkning dra både utespelare som målvakt för att snyggt lägga in pucken i Leksandsmål.

Om den första perioden präglades av ett defensivt spel från hemmalaget så blev den andra perioden var det mer eller mindre proppen ur, på sju minuter gick Örebro från 1-0 till 5-0 och bjöd på en både fartfylld som chansrik period. Leksand höjde sitt spel en aning mot slutet och fick till en reducering.

Tredje perioden började avvaktande från bägge lagen, inte blev det hetare desto längre slutperioden led. Istället för att Leksand skulle ta sig i kragen och försöka blev det en aning blekt från gästerna, Örebro däremot spelade fortsatt sitt stabila spel kunde utöka med ytterligare två mål för att vinna med 7-1.

Matchens första tredjedel började Örebro duktigt defensivt, visade upp ett grymt kompakt spel i egen zon och tillät inte Leksand något över huvudtaget. Att hemmalaget hade en ledning efter första 20 var tack vare ett spelmisstag från gästernas sida, där Örebro gick vinnande ur perioden. Den andra perioden var det precis omvänt spel från ÖHK, frejdigt, kreativt och kliniskt speglar hur det såg ut. Att göra fyra mål på sju minuter är bara det ett kvitto på hur bra det var, att Leksand fick till en chans i Örebros normalt tajta box där de kunde göra ett reduceringsmål var ovanligt sett till hur det hade sett ut innan. I slutperioden spelade Örebro av matchen, vilket inte var direkt svårt när Leksand inte kom ut och bjöd till för att försöka komma ifatt. Det hör till att Örebro var stabila, grymt stabila där de spelade lugnt tryggt skar av Leksands försök att ta sig fram i banan. Spelet som hemmalaget visade upp i kvällens match kommer att räcka riktigt långt, redan imorgon kl. 19 blir det ny match i Behrn Arena. Kan Örebro ta med sig känsla som spel som visades upp i kvällens match så är det klart redan under morgondags kväll, men en ny match är alltid en ny match.

Örebro vann välförtjänt med 7-1 och har nu 3-0 i matchserien i bäst av sju matcher, som sagt var ny match imorgon i Behrn Arena.

Matchfakta:

Första perioden 13 minuten utvisning två minuter Emil Larsson Örebro Tripping, power play Leksand ingen utdelning. 18 minuten mål Örebro, Emil Larsson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Leksands IF  4

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro två minuter för många spelare på isen, power play Leksand ingen utdelning. Sjätte minuten mål Örebro, Oliver Eklind 2-0. Sjunde minuten mål Örebro, Emil Larsson 3-0. Nionde minuten utvisning två minuter Rasmus Rissanen Örebro Crosschecking, power play Leksand ingen utdelning. Tionde minuten utvisnings Marek Krivik Leksand Crosschecking, spel fyra mot fyra. Elfte minuten mål Örebro, Jonathan Andersson 4-0. 13 minuten mål Örebro, Robert Leino 5-0. 15 minuten mål Leksand, Martin Karlsson reducering 1-5.

Andra perioden slutade 4-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 14 – Leksands IF 11

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, Filip Barklund 6-1. Sjunde minuten utvisning två minuter Matt Caito Leksand Hooking, power play Örebro ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning två minuter Ludvig Rensfeldt Örebro Boarding, power play Leksand ingen utdelning. 14 minuten utvisning 5+20 minuter Patrik Norén Leksand Slagsmål, utvisning två minuter Ludvig Rensfeldt Roughing spel fyra mot fyra i två minuter, ingen utdelning. Tre minuter power play Örebro, mål 17 minuten Borna Rendulic 7-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro