Talangfull juniorlandslagsman till Örebro.

Av på 11 mars, 2013

Örebro Black Knights har gjort klart med juniorlandslagsmannen Erik Törnblom (#88 på bilden) inför säsongen 2013.

Den 19-årige talangen kommer ursprungligen från Eskilstuna, men kommer närmast från spel i Division Ett med Västerås Roedeers. Han har tunga meriter från juniorlandslaget, med bl.a. ett JEM-brons från Sevilla (2011) samt ett JNM-guld från Örebro (2012). Törnblom deltog dessutom i Junior-VM, som spelades i Austin, Texas 2012, då Sverige slutade på sjunde plats.

”Jag valde att byta klubb för att jag var sugen på en utmaning inför årets säsong”, säger Erik. ”Jag kände att det är det som krävs för att få mig själv att utvecklas på fotbollsplanen. Jag vill inte stanna i utvecklingen utan fortsätta och jag tror jag kommer att ha de bästa av möjligheter här i Örebro.”

Törnblom, som är en veteran i internationella sammanhang, var en del av Världslagets utvecklingslag i januari i år, och han har satt upp flera tuffa målsättningar på det internationella planet: ”I år vill jag etablera mig som en av Europas absolut bästa juniorspelare och komma med i Världslagets A-trupp. Jag vill också leda Juniorlandslaget till en medalj i sommarens JEM.”

Erik Törnblom har synts på flera positioner under karriären, men har ofta figurerat som defensiv linjeman – en position där han i Örebro Black Knights skulle kunna tänkas ställa upp bredvid toppspelare som Claes Uneståhl Ortlieb (flest sacks i Superserien 2012) och superveteranen Abdel Seidou.

Erik Törnblom.
Namn: Erik Törnblom
Position: Linebacker / Defensive End
Född: 1994-03-09
Längd: 183 cm
Vikt: 105 kg
Tidigare lag: Västerås Roedeers, Eskilstuna Sharks
Meriter: 10 juniorlandskamper
JEM-brons (2011),
JNM-guld (2012)

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in