Tamt Örebro Hockey gick in i Brynäsväggen

By on 30 januari, 2020

Örebro Hockey tog emot Brynäs IF i den 37 omgången av Svenska Hockeyligan 2019/2020, det var ett Örebro som inför matchen hade med sig två vinster av de fyra senaste omgångarna. Brynäs vann senast mot Örebro, men hemmalaget hade innan den förlusten tre raka vinster mot gästerna, i och med kvällens match var det gästerna om förlängde sin vinstsvit.

Första perioden blev en svängig tillställning med ett första bra tryck från Brynäs vilket ledde till att de kunde ta ledningen, Örebro studsade tillbaka med både bättre spel och kvittering. Den 15 minuten blev en intensiv minut där Örebro fick med sig en utvisning, gjorde mål och Brynäs hann kvittera, det går snabbt i hockey. Mittdelen började i dur och slutade i moll, Örebro radade upp många chanser och bra spel i början. I den andra delen av perioden drog Örebro på sig två utvisningar där Brynäs fick 100% utdelning med två mål, i och med det byttes målvakten Jonas Arntzen ut och ersattes av Dominik Furch. Ett drag som hjälpte lite sådär då gästerna kunde utöka till 5-2 i absolut sista minuten av den andra minuten. Den tredje perioden var en spelmässigt ihålig tillställning, trots att Örebro kunde göra sitt tredje mål med en fjärdedel kvar av matchen. Hemmalaget plockad ut målvakten och Brynäs kunde punktera matchen med ett avgörande mål i tom målbur.

Kvällens insats kan bäst beskrivas som riktigt dålig från Örebros sida, det såg ut som om både batteri, energi framförallt fokus var kvar i omklädningsrummet. Visst studsade laget till emellanåt, men det såg mer ut som om någon körde elchocker utan att det egentligen fick igång något över huvudtaget. Det var ett Brynäs som visade bra mycket mer att de ville vinna, att Örebro kan så mycket mer än såhär det vet alla. Men som tränare Niklas Eriksson sa i intervjun med C More så såg det slätstruket över hela tre perioder, att laget inte var mentalt förberedda inför kvällens match. En både ärlig och brutalt sann beskrivning av Örebro insats, sanningen svider och förhoppningsvis så kan den hjälpa som startskott för spelarna som har Färjestad borta redan nu på Lördag 1 Februari 2020 i Karlstad.

Tack vare förlusten tog sig just Färjestad förbi Örebro i tabellen och är nu tvåa, som det ser ut så är det tajt och jämnt poängmässigt då Frölunda ligger en poäng efter samt Djurgården på en femte plats bara tre poäng bakom Örebro. Det drar ihop sig inför slutracet där lagen börjar samla kraft.

Första Perioden fjärde minuten mål Brynäs, Greg Scott 1-0. Sjunde minuten mål Örebro, Lukas Pilö kvitterat 1-1. 15 minuten utvisning Brynäs, två minuter Nicklas Danielsson olämpligt uppförande. Power play Örebro, mål 15 minuten Ryan Stoa 2-1. 15 minuten mål Brynäs, Anton Rydin kvitterade till 2-2.

Första perioden slutade 2-2
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Brynäs IF 8

Andra perioden 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen armbågstackling. Power play Brynäs, 13 minuten mål, Adam Brodecki 3-2. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä olämpligt uppförande. Power play Brynäs, 14 minuten mål Brynäs, Emil Molin 4-2. Örebro byter målvakt, ut Jonas Antzen i Dominik Furch. 20 minuten mål Brynäs, Greg Scott 5-2.

Andra perioden slutade 3-0 till Brynäs
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 6 – Brynäs IF 13

Tredje perioden 13 minuten utvisning Brynäs, två minuter tripping Johan Alcén tripping. Power play Örebro, 15 minuten mål, Kristian Näkyvä reducerade till 3-5. Örebro tog timeout i den 17 minuten, samt väljer att börja med plocka ut målvaktentaktiken och spel med en man mer på isen. 19 mål Brynäs, Emil Molin 6-3 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 1-1