Tänk på vaccinationsbeviset om du ska resa på höstlovet

By on 23 oktober, 2021

Det kan vara dags att förnya ditt vaccinationsbevis om du ska resa utomlands på höstlovet. Undersök om ditt bevis fortfarande är giltigt.

Sedan starten den 1 juli har nu 5 miljoner vaccinationsbevis hämtats ut på Covidbevis.se. Totalt har 591 miljoner covidbevis utfärdats inom EU.

På ditt vaccinationsbevis står sista giltighetsdatum, ”Valid until/Giltig till”, nästan högst upp på beviset. Så läser du ditt vaccinationsbevis.

Vaccinationsbevis som hämtades ut innan den 30 september har en giltighetstid på 90 dagar. Om du hämtade ut beviset senare, från den 1 oktober eller därefter, så är giltighetstiden 180 dagar.

Hur ska jag göra om jag ska resa inom kort?

Om giltighetstiden på ditt bevis är på väg att gå ut och du till exempel ska resa på höstlov i Europa, så behöver du hämta ett nytt bevis på www.covidbevis.se

Du loggar in med din e-legitimation och hämtar beviset på ett par minuter.

Gäller covidbevis om jag åker till Thailand?

Covidbevis (vaccinationsbevis, testbevis eller tillfrisknandebevis) gäller för inresa till EU-länderna samt ytterligare 16 länder.

Observera alltså att covidbevis inte gäller i, exempelvis, Thailand.

Undersök vad som gäller på ditt resmål. Det kan du göra på Sweden Abroad.

Du behöver inte hämta ut ett nytt vaccinationsbevis om du inte ska resa

Ska du inte resa inom kort, går det bra att vänta till dess det är dags för dig att resa nästa gång. Ta dock gärna ut ditt bevis med lite framförhållning till själva resetillfället.

Sverige
Örebronyheter

Källa: E-hälsomyndigheten

You must be logged in to post a comment Login