Tant Gredelin är tillbaka

Av på 22 april, 2021

Vivi blivit av med både butikslokal och bostad. För kompanjonen Marika ser det lika illa ut. Tillsammans ger de sig ut på en resa från Trelleborg till Kiruna genom sensommarsverige i den graffitimålade gamla bussen Merkurus.

Det är upptakten till Tant Gredelin på turné, uppföljaren till Anna Lena Stålnackes hyllade romandebut Tant Gredelins vintage.

Snart lär sig Vivi uppskatta livet som fri nomad, medan de köper och säljer på loppisar runt om i landet. Men så hinner hennes förflutna ikapp henne i form av ett hotfullt meddelande från en amerikansk juristfirma. Ska Vivi bli tvungen att ta hjälp av sitt ex, juristen Richard? Vad väntar han sig i gengäld?

Vivis vänner är för långt borta för att ge henne stöd. Åttiotvååriga Maj-Britt har äntligen kommit iväg på resan till Capri som hon drömt om i årtionden. Ally-Ali och sångerskan Viola är på turné i USA. Men när det ser som mörkast ut får Vivi ett oväntat erbjudande som skulle kunna lösa hennes problem, men som för med sig ett svårsmält villkor. Ska hon våga anta utmaningen?

Pressröster:

“Fin feelgood” – Femina

“Berättelsen om Vivi och hennes vänner är en bladvändare om självrespekt, humor och vänskap och klimatsmart återbruk” – BTJ

“Detta är en höjdarbok, om vänskap, värme och sorg i livet” – Therese bokhylla

Författare: Anna Lena Stålnacke • Titel: Tant Gredelin på turné • Format: Inbunden • ISBN: 9789178356577 • Släppdatum: 22 april 2021

Tant Gredelin på turné är den fristående fortsättningen på feelgoodsuccén Tant Gredelins vintage.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Bokfabriken

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in