Team Appelgren/Bohman inleder i Florida

Av på 7 februari, 2017

Beachvolleyduon Appelgren/Bohman inleder säsongen i Ft. Lauderdale, Florida.

Martin Appelgren (26) och Simon Bohman (25) inleder beachvolleysäsongen idag tisdag, 7/2 i Fort Lauderdale, Florida. Laget spelar en så kallad 5-stjärnig turnering, den högsta och mest prestigefyllda turneringsformen bortsett från OS och VM. Det är också den sista turneringen på världstouren där lag har chansen att kvalificera sig till VM i Wien 2017. 

”Vi är laddade och förväntansfulla på hur vi står mot internationellt motstånd efter en tuff träningsperiod i Göteborg de senaste månaderna. Vi har förberett oss här i USA några dagar och borde vara i bra slag på tisdag. Gör vi vår livs turnering så finns det chans att vi kvalificerar oss till VM, så vi kommer att ge allt”, säger Simon Bohman.

Appelgren/Bohman gör sin andra säsong tillsammans och satsar internationellt med siktet inställt på OS i Tokyo 2020. Paret tränar till vardags i Beach Center, Göteborg, världens största inomhushall för beachvolleyboll och ingår i Göteborg Beachvolley Clubs satsning Team GBC – Road to Tokyo 2020.

Senare i vår tävlar lag Appelgren/Bohman i Europatour-tävlingen på hemmaplan i Beach Center, Göteborg. Det är första gången någonsin som en så stor internationell turnering arrangeras på svensk mark.

”Det känns hur kul som helst att få spela Europatouren på hemmaplan. Publikstödet och hemmaarenan kommer garanterat vara en stor fördel för oss, vilket vi planerar att utnyttja på bästa sätt”, säger Martin Appelgren.

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in