Team Eskilsson vidare till final i Universiaden

By on 6 februari, 2017
Team Eskilsson till final i Universiaden! Foto: almaty2017.com

Team Eskilsson, herrlaget som representerar Sverige i curling i Vinteruniversiaden, gick idag vidare till final.

Team Eskilsson vann tidigt imorse svensk tid den spännande semifinalen mot Tjeckien med 8-6 efter att ha tagit en tvåa i sista omgången. 

Semifinalen mot Tjeckien var en riktig rysare, vi fick en bra start och hade kommandot under första halvan. En miss i sjätte omgången vred om kommandot och det var istället Tjeckien som hade bättre utgångsläge. Men vi kämpade på och lyckades skrapa ihop poäng och ledde med en poäng inför sista. Även där låg vi pyrt till men avslutade omgången med två fina stenar. Tjeckerna hade ändå en ganska lätt sten för att ta matchen till en skiljeomgång men den stannade lite för kort och vi vann, säger Team Eskilssons skipper Gustav Eskilsson. 

Under morgondagen väntar final mot det obesegrade Team Mouat från Storbritannien. 

Imorgon mot Storbritannien gäller det att vi är med från start, inte ger dem någonting gratis och tar vara på chanserna vi får, säger Eskilsson om matchen. 

Matchen avgörs klockan 9.00 svensk tid på tisdagmorgonen. Resultaten går att följa live på fisu.net.

Universiaden pågår mellan den 29 januari och 8 februari, och är en av världens största multiidrottsliga tävlingar som har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller hög internationell klass och fungerar ofta som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 deltagare från över 55 länder. Från Sverige deltar en trupp på 52 deltagare, där flera har internationell erfarenhet sedan tidigare från såväl OS, VM och EM som Universiaden.

Sport | Universiaden
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login