Teaterhelg i Ramsberg för både stora och små

By on 7 november, 2021
Varg Veum med Teater Allena kommer till Ramsberg.

Helgen 13-14 november blir en teaterhelg i Ramsberg för både stora och små. Lördag 13 november kl 16:00 ges ”Varg Veum” för vuxna och söndag 14 november kl 15:00 ges ”Aj – ett plåsterdrama” för barn. Båda föreställningarna ges i Resta bygdegård.

Teaterföreställningarna i Ramsberg visas genom den regionala satsningen Scenkonst utanför tätort och bidrag från Bygdegårdarnas Riksförbund och Kulturrådet. 

”Vi försöker att söka de bidrag som finns för att ha råd och möjlighet att få kulturen till landsbygden”, förklarar Britt-Marie Olsson – en av de eldsjälar som bidrar till att hålla kulturen levande i Ramsberg.

Lördag 13 november: VARG VEUM med Teater Allena

Handlingen utspelar sig på privatdetektiven Varg Veums kontor. Via en uppsökande klient hamnar Veum rakt in i den kriminella världen och får där möta ett antal olika karaktärer. Varg Veum – en föreställning med spänning, ironisk humor, god tillspetsad berättarkonst och nära publikkontakt. Den populära författaren Gunnar Staalesen har skrivit ett tjugotal böcker om Varg Veum. De har också filmatiserats och visats på svensk TV. Med Teater Allena får vi för första gången uppleva Varg Veum från en teaterscen.

Söndag 14 november: AJ! – ett plåsterdrama med Teater Martin Mutter för barn från 4 år

AJ! – ett plåsterdrama är en visuell, humoristisk och bloddrypande föreställning om plåstrets magi och vårt behov av att berätta om våra sårupplevelser. ”En gång ramlade jag ner från klätterställningen och slog mig på en sax. Det blev hål i huvudet. En gång fick jag en sticka från soffan när jag letade efter en gurka.” Varje sår är ett pyttelitet trauma. Varje litet ärr bär på en historia. Kroppen går sönder. Hur kan vi laga den? Världen är full av farliga saker, trappor, saxar och hajar. Det gäller att vara försiktig.

Kultur | Örebro län Ramsberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login