Tegelbruket, Örebros nya mötesplats för ungdomar!

Av på 23 februari, 2013

Den 2 mars slår vi upp portarna med en stor invigningsdag och kväll. Huset är då öppet 14-24 och på dagen finns det fantastiska möjligheter att inspireras och delta i allt vad Tegelbruket har att erbjuda alltifrån låtskrivarverkstad till klättring. På kvällen blir det konserter, dansuppvisningar, caféscen, open mic, miniworkshops och stand up med Kodjo Akolor.

Om Tegelbruket
Tegelbruket är Örebros största ungdomssatsning genom tiderna och möjliggörs genom ett samarbete mellan Örebro Kommun, Örebrobostäder, KFUM Örebro och Sensus studieförbund.

Tegelbruket är Örebros nya mötesplats för ungdomar och unga vuxna. En mötesplats med fokus på delaktighet, meningsfull fritid och att upptäcka och börja resan mot sin dröm. Vi arbetar utifrån ett hälsofrämjande perspektiv och verksamhetsområdena är idrott, kultur och lärande. I Tegelbruket byggs självkänsla, engagemang och utveckling och vi utgår från människors lust och intressen . Fokus ligger på åldern 16-25 år.

Fryshuset har varit en inspirationskälla.

KFUM Örebro och Sensus studieförbund är huvudmän för verksamheten och har bildat föreningen Tegelbruket. Huset är över 8000 kvm stort och rymmer bl.a. bibliotek, boxningsklubb, dans, teater, idrottshallar, replokaler, studio och äventyrshall. Bibliotek, fritidsgård och fritidsklubb som idag är kommunala verksamheter kommer att drivas på entreprenad av föreningen Tegelbruket.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in