Teknikcolleges Teknikvetenskapstävling avgörs på Tullängsgymnasiet

By on 2 maj, 2017

Förra årets Case handlade om att lösa ett problem för äldre och funktionsnedsatta. Lösningen presenterades inför juryn från Örebro universitet, Robotdalen och Saab.

I tävlingen får andraklassarna ett verklighetsbaserat Case, där de arbetar fram och presenterar sin lösning inför en jury från näringslivet som representeras av Atlas Copco, Inkubera, Robotdalen, Usify samt Örebro universitet. Tredjeklassarna tävlar i robotprogrammering.

Caset har i år 83 åriga Ingvar bidragit med, baserat på ett problem han har in sin vardag. Vi har pratat med Lucas Fernros och Gustav Johansson som kommer delta i Casetävlingen och deras tankar inför uppdraget.

”Det är kul att det inte bara är ett skolarbete och att det finns ett mål” säger killarna. De säger också att ”det känns som man blir tagen på allvar när det inte bara är en lärare utan folk utifrån som ska lyssna, det känns som man får respekt.”

Syftet med tävlingen är att eleverna ska få träffa andra elever som går samma utbildning som de själva, att de ska få verklighetsförankring och kontakt med näringslivet.

”I framtiden är det ingenjörerna som är hjältar och innovation ett kärnvärde. När vi delar med oss av innovativa idéer till varandra så blir helt plötsligt det mesta möjligt. När ungdomar på gymnasiet fått känna den fantastiska känslan av att lösa ett riktigt problem, på sitt sätt, tror jag att vi startar en kedjereaktion som kommer att forma just morgondagens hjältar”, säger Magnus Karlberg, Atlas Copco och del av juryn.

Det är andra året teknikvetenskapstävlingen, som är helt byggd på samarbete genomförs, och alla parter ser fram emot att göra tävlingen till en årlig tradition.

Tävlingen avgörs den 3/5 på Tullängsgymnasiet.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login