Tennis | Serena siktar på historisk titel

By on 30 augusti, 2016
Serena Williams kan bli historisk.
BILD: Getty

Nu kickar årets sista Grand Slam igång och det på klassisk mark i Flushing Meadows i New York. US Open är här och det är dags för världsettorna Novak Djokovic och Serena Williams att bekänna färg igen.

Andy Murray tog hem både Wimbledon och OS-titeln och hotar på allvar Novak Djokovic som världsetta. Serben vill nu ta revansch efter OS-fiaskot där han åkte ut redan i första omgången mot pånyttfödde argentinaren Juan Martin del Potro.

Andy Murray är för första gången favorit att ta hem en Grand Slam enligt mig, och det ska bli intressant att se hur han kommer att reagera på den pressen, säger tennislegendaren och Eurosport-medarbetaren Mats Wilander som också varnar för Milos Raonic och Kei Nishikori.

Precis som på herrsidan har damernas världsetta Serena Williams svajat mer än vanligt i år. Amerikanskan, som vunnit 22 singeltitlar i Grand Slam-turneringar, vann visserligen Wimbledon men floppade nyligen i OS. Räkna med att Serena är laddad för revansch på hemmaplan.

Jag tror att Serena tar hem det. Om hon gör det passerar hon Steffi Graf som den som vunnit flest Grand Slams på damsidan i modern tid. Den chansen kommer att ladda henne och göra årets US Open till den viktigaste turneringen i hennes karriär, menar Wilander.

På damsidan visade turneringens enda blågula spelare i singel, Johanna Larsson, toppform under förra veckans WTA-turnering i New Haven och förhoppningsvis kan svenskan ta med sig det spelet in i US Open.

Eurosport sänder direkt från första serven och för dig som är tennisintresserad är det dags att bänka sig vid 17-tiden svensk tid för att se tennis till långt in på natten. Utöver de stora matcherna på Eurosport 1 och 2 kan du se upp till tolv matcher samtidigt via Eurosport Player.

Kommentatorer är Maria Strandlund-Tomsvik och Rolf Norberg och expert Thomas Enqvist. Utöver matcherna kommer Eurosport som vanligt att visa magasinet Game, set and Mats med Mats Wilander som där ger djupanalyser, spelarintervjuer och en fördjupad inblick i tennistouren.

Sport | Tennis
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login