Textilia och Svensk Friidrott inleder samarbete och instiftar priset ”Årets Vardagshjälte”

Av på 28 september, 2018
Foto: Svensk Friidrott/Ryno Quantz

Textilia och Svensk Friidrott har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal. Avtalet innebär att Textilia blir Officiell Partner till Svensk Friidrott och svenska friidrottslandslaget. Samtidigt instiftas också priset ”Årets Vardagshjälte”, ett pris som ska uppmärksamma krafter som arbetar för likabehandling och inkludering.

Vi har i Svensk Friidrott funnit en samarbetspartner och ett landslag där vi ser stora likheter mellan vår verksamhet och friidrottslandslaget. Nämligen att det är våra olikheter i kombination med gemensamma värderingar och hårt arbete som skapar ett lag i landslagsklass. Detta är anledningen till att vi valt att bli Officiell Partner till Svensk Friidrott, säger Fredrik Lagerkvist, VD Textilia.

Satsning på personalaktiviteter och pris till vardagshjältar
Textilia har valt att aktivt föra in olika delar av partnerskapet i sin befintliga verksamhet i syfte att skapa ett långsiktigt engagemang hos alla medarbetare, både i form av deltagande vid tävlingar men även nyttjande av friskvårdsprogram för tvätteriarbetare och kunskap om träning och hälsa.

Dessutom instiftar Textilia ett pris i enlighet med företagets värderingar, Årets Vardagshjälte. Priset ska tilldelas den person inom Svensk Friidrott som agerat och lämnat ett bestående avtryck för utveckling mot likabehandling av alla, oavsett kön, trosuppfattning, funktionsvariation, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller ålder. Prissumman är 30 000 kr och priset delas för första gången ut på Friidrottsgalan i november.

– Vi är stolta och glada över vårt nya samarbete med Textilia eftersom det känns som en så bra match. Vi delar värderingar kring inkludering och likabehandling, men även kring friskvård och hälsa. Och för att vi ska kunna utrusta våra landslag på ett ekonomiskt och hållbart sätt, så att de i sin tur ska kunna prestera på topp, är Textilias tvätt och textilservice mycket värdefull för oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott.

Samarbetsavtalet offentliggörs den 27 september 2018 och gäller tom december 2021. Som en av Nordens ledande textilservicepartners säkerställer Textilia sedan tidigare Svenska Friidrottslandslagets behov av professionell tvätt och textilservice.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in