The Bland släpper nya singeln “Piranha” idag

Av på 12 mars, 2021

Medlemmarna i The Bland träffades för första gången som tonåringar på resande fot i Nya Zealand. Efter att förälskat sig i varandras musikalitet bestämde dom sig för att resa runt och upptäcka världen med musikens hjälp – på gator och på klubbar. Genom åren har otaliga sånger skrivits och spelats in i bandets egen studio, Röda Paradise, i Stockholm  Nyligen genomförde bandet sin största turné hittills med konserter över hela Europa, inklusive viktiga showcasefestivaler som Reeperbahn-festivalen i Hamburg. 

Bandets nya låtar berättar historier om en fiktiv värld, ”La Hata Vitoye”, med sina egna hjältar, karaktärer och kultur. Musikaliskt så möter The Blands indiepop bland annat afrikanska- och latin-influenser. Allt låter som en sprudlande natt av dans, frihet och livslust. 

“Piranha är en sida ur Augustin Matagalpas dagbok. Under sin resa med Valencia Cario förstår han att deras kärlek kommer göra livet komplicerat för all framtid och överväger att lämna henne henne genom att hoppa i vattnet till pirayorna i floden. Vi har jobbat så under albumets tillkomst. Arbetat med bilder. Försökt att skala ner och göra det så naturligt som möjligt. Låten är resan på floden.”

Piranha finns på de flesta streamingplattformar.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: The Bland

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in