The Bland släpper singeln ”Tom and the Milkweed Butterfly”

Av på 30 maj, 2021
Foto: Olof Grind

Ett år efter att The Bland släppte sitt senaste studioalbum ”Beautiful Distance” öppnade bandet ett nytt spännande kapitel. En vision av att skapa en plats för öppna möten och sedan fylla den platsen med musikaliskt liv blir under det kommande året verklighet. The Bland har skapat en ljudbild som överraskar med lekfullhet och friskhet. En varm känsla som du inte vill hålla dig borta från. Välkommen till den fiktiva staden La Hata Vitoye där The Blands kommande album och framträdanden utspelar sig!

Medlemmarna i The Bland träffades för första gången som tonåringar på resande fot i Nya Zealand. Efter att förälskat sig i varandras musikalitet bestämde dom sig för att resa runt och upptäcka världen med musikens hjälp – på gator och på klubbar. Genom åren har otaliga sånger skrivits och spelats in i bandets egen studio, Röda Paradise, i Stockholm Nyligen genomförde bandet sin största turné hittills med konserter över hela Europa, inklusive viktiga showcasefestivaler som Reeperbahn-festivalen i Hamburg.

Bandets nya låtar berättar historier om en fiktiv värld, ”La Hata Vitoye”, med sina egna hjältar, karaktärer och kultur. Musikaliskt så möter The Blands indiepop bland annat afrikanska- och latin-influenser. Allt låter som en sprudlande natt av dans, frihet och livslust.

Singlar som ”Sumo” och ”Piranha” har under våren spelats i P3, hyllats av bloggar som Popmani och roterat friskt på tysk radio. Den 28:e maj släpps ”Tom and the Milkweed Butterfly” – ytterligare en låt från det kommande albumet som broderar ut historien om La Hata Vitoye.

Bandet om låten:

“Tom and the Milkweed Butterfly” berättar historien om en legendarisk värmebölja, som gav total stiltje i området runt La Hata Vitoye i ett helt år. Ingen kunde arbeta i den mördande temperaturen, så människor sökte skydd i skuggan, slappade sig genom dagarna utan att göra något speciellt – mer än att be för regnets återkomst. Många tog till flaskan och gathörnen fylldes snart med grupper av människor drickandes öl, ätandes övermogna mangos och skrivandes dålig poesi från sina soldränkta sinnen. Den här låten handlar om just dom här grupperna.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Backseat PR & Labelservices

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in