The Boppers med Brolle och Rockabilly Fabulous gör julshow

Av på 4 oktober, 2021

The Boppers ger sig i år ut på en landsomfattande julturné i 17 städer bland andra Örebro, denna gång har de med sig Brolle och Rockabilly Fabulous för att skapa The Greatest Rock’n’Roll Christmas Show.

Rockkungen och scenpersonligheten Brolle som bland annat haft stor succé med sin egen show ”Elvis, Killer Cash & Me” har lovat att bjuda på några riktiga julklassiker.

Den rutinerade tjejtrion Rockabilly Fabulous är tre kvinnor med gedigen musikalisk erfarenhet från Melodifestivalen, Let’s Dance och som körsångare bakom många av Sveriges artistelit. Trion gjorde virala succéer med sina tolkningar av Elton Johns ”I´m Still Standing” och Roxette’s ”The Look”. De bjuder på låtar i sin karakteristiska stil samt körar och backar upp The Boppers och Brolle.

Örebronyheter fick sig en pratstund med Mats Lagerwall från The Boppers för att få veta mer om showen.

När var ni senast i Örebro?

– Det var i somras då vi besökte Wadköping och Under bar himmel, men innan det så var det ett bra tag sedan.

Berätta om showen.

– Det är en paketshow som vi började fila på redan 2019 då vi gjorde fyra fem gig med damerna i Rockabilly Fabulous, då sa vi att det här måste vi göra igen. Men så kom coronan och det blev inget av med det. Förra årets julshow frös ju inne, så då började vi fila på att göra den i år i hopp om att det skulle funka och då fick vi med oss Brolle också. Så det är en grund som bygger på Boppers, Brolle och Rockabilly Fabulous.

– Det kommer bli både jullåtar och gamla hits som vi gör ihop som ett paket med mycket spelglädje, jultema så klart men inte bara jullåtar utan även gamla Boppers hits och allt möjligt annat. Det kommer bli superkul, vi är så taggade.

– Vi kommer göra låtar ihop, var och en för sig och i alla olika konstellationer men med Boppers spelglädje i grunden.

Men hur känns det nu när det är ett tag sen det var några riktiga spelningar?

– Man blir ju lite ringrostig nu när det legat nere så här länge det gäller ju allt man gör oavsett vad det är. Vi har ju gjort några gig det senaste i Wadköping, men här drar vi igång med en riktig rivstart. Vi börjar den 24 november i Göteborg så det blir ett riktigt kosläpp.

Men är det inte lite som att cykla, ganska otäckt när man sätter sig på cykeln för första gången på länge men efter två tramptag känner man sig hemma igen?

– Exakt, det hela sitter ju där i ryggraden någonstans men när man väl sätter igång så kommer allt tillbaks, men det här med att packa väskan inför turnén det kommer att kännas konstigt.

Då får jag tacka för samtalet och säga Have a good one.

– Det samma.

Missa inte The Greatest Rock’n’Roll Christmas Show när de kommer till Örebro och Hjalmar Bergmanteatern Söndagen den 12 December 2021.

Karl-Johan Sandberg, Kultur | Örebro
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in