Thorgren femma i Laax trots tung krasch på träningen

Av på 17 januari, 2020
Sven Thorgren krigade sig till en femteplats efter en tung krasch på träningen inför finalen. Bild: Joakim Hammar

I slopestylefinalen i Laax Open visade Sven Thorgren vilken otrolig krigare han är. Trots en hård whiplash-krasch under träning lyckades han genomföra sina finalåk på ett imponerande sätt.

Sven Thorgrens mål i Laax var från start att ta sig upp på en pallplacering, och det såg bra ut tävlingen igenom. Kvalet vann han lätt, och i semifinalen körde han ett säkert åk likt det i kvalet för att spara energi till finalen. Väl där var planen att steppa upp åket för att ha chans att nå en första plats, men efter en tung krasch under träningen fick han ändra sin taktik.

– Jag kraschade när jag tränade på min trippel 1440 och fick riktigt ont i nacken. Först gav jag nästan upp hoppet om att kunna åka finalen. Jag var tvungen att stanna mitt i backen på grund av smärtan när jag försökte åka ett lugnt åk ner. Sen fick jag massage och behandling av den schweiziska sjukgymnasten och det tillsammans med smärtstillande gjorde att jag kunde köra. Jag hade tänkt byta ut tricket i andra hoppet till trippel 1440, men jag var såklart skärrad efter kraschen, så jag valde att inte riskera nacken inför X Games. Istället ställde jag ner kvalåket i första, och lyckades också höja min poäng i andra omgången genom en frontside 1240 tailgrab i sista hoppet, så det kändes grymt att lyckas med den. Hoppen här är lite mindre än vanligt, så vi har fått pusha oss till maxgräns för att kunna köra på den här nivån, förklarar Sven.

Hur mår du nu?

Nacken gör mer ont nu, men jag tror att den ska vara bra inför X Games. Jag har några dagar nu att jobba med massage och rörelse innan första träningen, säger Sven.

Fight in i det sista om förstaplatsen

Det blev en tight strid om pallplaceringarna i herrarnas final. I andra åket lyckades Sebastien Toutant från Kanada tillslut gå om den amerikanska duon Redmond Gerard och Justus Henkes som inte lyckades höja sina poäng i sista åket.

I damernas tävling tog amerikanskan Julia Marino en klar seger före Reira Iwabuchi från Japan och Katie Ormerod från Tyskland.

Mattson en placering från semifinal

Niklas Mattsson som är i god form, hade lite problem på raildelen i kvalet. Det gjorde att han, trots ett i övrigt bra åk, missade avancemang till semifinalen. Han blev 13:e man i sitt heat där endast de 12 första gick vidare. Snopet, men det kommer nya chanser!

Resultat herrar

1. Sebastien Toutant, Kanada, 87.25
2. Redmond Gerard, USA, 85.45
3. Justus Henkes, 82.23
​4. Staale Sandbech, Norge, 81.53
​5. Sven Thorgren, Sverige, 81.46

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in