Tidigarelagt öppnande av Djupadalsbadets utomhusbad

Av på 11 maj, 2021

Utetemperaturen stiger och alldeles lagom till öppnandet av Djupadalsbadets utomhusbad under Kristi himmelsfärdsdag utlovas sol och uppåt 20 härliga grader. Utomhusbadet öppnar lite tidigare i år i och med att inomhusbadet behövt hålla stängt den senaste tiden på grund av den pågående pandemin.

–  Vi ville tidigarelägga öppningen för att ge besökarna möjlighet att redan nu kunna besöka oss på ett smittsäkert sätt, berättar Tim Greneby, fritidschef i Kumla kommun.

– Att vi skulle pricka in en sådan toppendag med så fint väder är bara ett stort plus, fortsätter Tim.

Utomhusbadet planerat att hålla öppet hela sommaren, från torsdag 13 maj till och med 5 september, alla dagar i veckan. Precis som förra året så får max 1000 personer vistas på utomhusbadet samtidigt.

–  Vi har även begränsat antal besökare i omklädningsrummen och har avståndsmarkeringar vid de platser där köbildning kan uppstå, säger Claes Samuelsson, enhetschef på Djupadalsbadet. Vi ser även gärna att våra besökare byter om hemma, för att minska köbildningen till omklädningsrummen.

Anläggningens populära hinderbana kommer att ligga i utomhusbassängen från öppnandet och under hela sommaren. I och med den rådande pandemin kommer anläggningens två vattenrutschbanor att hålla stängt, då det finns risk för ökad smittspridning i och med de trånga utrymmena.

–  Vi hoppas och tror att vi alla tar vårt ansvar och tillsammans bidrar till att årets sommar på Djupadalsbadet blir fantastisk, avslutar Tim.

Länet
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in