TikTok lanserar ny guide för psykiskt välmående

By on 20 november, 2021
Arkivbild

Nu lanserar TikTok en ny guide för psykiskt välmående. Guiden syftar till att stödja användare som delar med sig av personliga berättelser på plattformen och är framtagen i samråd med oberoende experter. Dessutom utökas resurserna kring ätstörningar och sökning med information och råd samt videoklipp från kreatörer på sökfraser kopplade till självskada.

Miljontals människor söker sig till TikTok för att uttrycka sin kreativitet. För många andra är det en plats för att hitta nya pastarecept eller #BookTok-rekommendationer. Men för vissa är TikTok en plats att dela med sig av sina livserfarenheter och finna tröst i att de inte är ensamma i vad de går igenom.

För att hjälpa communityt att göra detta på ett tryggt och säkert sätt, lanserar TikTok en ny guide för psykiskt välmående utvecklad i samråd av oberoende experter, såsom International Association for Suicide Prevention, Crisis Text Line, Live For Tomorrow, Samaritans of Singapore samt Samaritans (UK). Guiderna hittas i säkerhetscentret i informationssyfte och erbjuder dessutom råd om hur community-medlemmar ansvarsfullt kan hjälpa personer som kämpar med olika problem eller är i nöd.

– Vi tillåter inte innehåll som glorifierar eller normaliserar självmord, självskadebeteende eller ätstörningar. Men vi stödjer personer som väljer att dela med sig av deras personliga upplevelser för att öka medvetenheten, hjälpa andra som har det kämpigt och personer som finner stöd i communityt, säger Liv Sandberg, Managing Director Global Business Solutions, TikTok Nordics.

Utökade resurser för ätstörningar

Tidigare i år lanserade TikTok nya funktioner för att stödja användare som lever med eller har tillfrisknat från en ätstörning. När användare söker efter fraser relaterade till ätstörningar hänvisar TikTok till stödresurser och samhällsinformation på ofta använda hashtags, exempelvis på #whatIeatinaday, för att öka medvetenheten och stötta communityn.

Nu utökar TikTok dessa resurser med en ny guide om ätstörningar för tonåringar, vårdnadshavare och lärare, som innehåller information, stöd och råd om ätstörningar. Guiden är utvecklad i samråd med oberoende experter, däribland National Eating Disorders Association, National Eating Disorder Information Centre, Butterfly Foundation, och Bodywhys.

Utökade insatser för sökningar

När användare söker efter ord och fraser som #självmord, hänvisar TikTok dem till en hjälplinje och resurser i vårt Säkerhetscenter, där användare kan få stöd och information om behandlingsalternativ. Under kommande veckor kommer TikTok även att lansera videoklipp vid sökning på fraser relaterade till självskada och självmord. Videoklippen kommer att visa kreatörer som delar med sig av sina personliga upplevelser, information hur man söker hjälp samt råd om hur man kan prata med sina nära och kära om problem.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa TikTok
Guiderna och resurserna som delas på TikTok är enbart i informationssyfte och är inte avsedda att ersätta professionell eller medicinsk vård. Vänta inte med att söka professionellt stöd om du eller någon annan du känner behöver hjälp. Funderar du eller någon annan du känner över självskada eller att ta sitt eget liv, kontakta vårdcentralen eller en lokal hjälplinje som exempelvis Mind.

You must be logged in to post a comment Login