Tilde Karlsson tilldelas kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne 2020 i kategorin Årets nykomling

Av på 23 december, 2020

Tilde har målat sedan hon var liten och intresset för konsten har inte avtagit, snarare tvärtom. Med ett stort driv och passion har Tilde utvecklat sin konst och deltagit i ett flertal utställningar genom åren.

Just nu är hon aktuell med utställningen “Röda Rosor” på Jeremiabageriet i Wadköping. Utöver sin egen konst har hon spridit sin kunskap och engagemang vidare som kursledare i måleri på Tegelbruket.

I dessa coronatider fick Tilde besked över telefon. Priset består av en hedersutmärkelse i form av ett diplom och 5000 kr i stipendium.

Motivering

Tilde är en ambitiös och engagerad ung konstnär som med sitt konstnärskap sprider glädje och inspiration. Utöver sin konstnärliga talang är hon också en entreprenör ut i fingerspetsarna. Kombinationen av konsten och entreprenörskapet har utmynnat i ett företag, där hon säljer tavlor och olika produkter med sina motiv, ett samordnaruppdrag för “Konst på plank” i Wadköping och deltagande i olika utställningar. Hon har en drivkraft som få och håller själv i kurser för unga i akvarell- och akrylmåleri. Tilde är otroligt driven, nyfiken och inte rädd för att prova nya saker. Vi ser fram emot av att se mer av hennes konstnärskap i framtiden.

Kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne

Örebro kommuns kulturpris till Hjalmar Bergmans minne delas ut i två kategorier. Årets nykomling delas ut till en eller flera personer som står i början av sin konstnärliga bana för att främja dennes/dessas utveckling inom kulturområdet.

Notis: Delar av motiveringen kommer från Liv Nordberg, verksamhetsutvecklare på Sensus.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in