Tillbaka i Nora efter lyckat vänortsbesök

By on 22 juni, 2022
Representanter från Fladungen, Köo/Pöhja-Sakala och Nora samlade.
Bild: Nora kommun

Representanterna för Nora kommun är nu tillbaka efter fyra givande dagar i tyska Fladungen, resan är en del av Nora kommuns vänortssamarbete.

Med öppna armar tog invånarna i Fladungen emot representanter från Nora kommun och Köo/Pöhja-Sakala i Estland, vänortsutbytet har pågått sedan 90-talet och är nu viktigare än någonsin i spåret av pandemin och det pågående kriget i Ukraina.

Kommunen representerades av fem vuxna och fem ungdomar som under dagarna har bott hos värdfamiljer i Fladungen. Den största glädjen är det utbytet som ungdomarna på resan har fått göra samt engagemanget och energin som de bidragit med.

– Vi är stolta och glada över att vi har ungdomar i Nora som är så bra ambassadörer för kommunen och som är en drivande faktor i de starka band som finns mellan våra vänorter, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S).

Det har varit lärorika dagar fyllda av diskussioner och samtal kring allt från traditioner, historia, musik, samhällssystem och utmaningar. Temat för årets besök har varit civilt engagemang och volontärarbete i kriser.

– Att riva murar och skapa förståelse och vänskap mellan länder är nu viktigare än någonsin, det är med glädje Nora kommun står som värd för nästa vänortsträff 2023, säger kommundirektör Christina Landoff.

Nora
Örebronyheter

Källa Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login