Tillgänglighet och stabilitet för kommuner, regioner och marknader

By on 17 mars, 2020

Med anledning av Covid-19 har Kommuninvest de senaste veckorna gjort ett omfattande arbete för att motverka smittspridning och säkra att krisberedskapen är god.

Nya regler har införts för medarbetarna. Det handlar bl a om att personer i kritiska roller ska undvika att finnas i samma möten och sammanhang, om en hög grad av restriktivitet i allt resande samt om att den som haft en särskild riskexponering sätts i karantän.

Medarbetare som befunnit sig i identifierade riskområden eller på annat sätt utsatts för möjlig smittspridning har arbetat hemifrån under två veckor.

Under torsdagen genomfördes en krisövning där alla medarbetare uppmanades att arbeta hemifrån hela dagen. Utfallet blev positivt. Normala funktioner upprätthölls. Inplanerade möten genomfördes. Kommuninvest har full kapacitet att driva sin verksamhet även i ett läge där personalen jobbar på distans.

Från och med i morgon adderas ytterligare ett par åtgärder:

  • Hemarbete blir standard
  • Digitala möten blir standard
  • Hemarbetsplatserna förses omgående med all den utrustning som avancerade finansfunktioner kräver

– Som den största kreditgivaren till Sveriges kommuner och regioner är vi en systemviktig aktör. Detta ansvar tar vi på stort allvar. Därför är det mycket viktigt för oss att säkerställa att vår verksamhet är tillgänglig och stabil även i den extraordinära situation som nu uppstått, säger Tomas Werngren, vd på Kommuninvest.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Kommuninvest
Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 290 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 450 miljarder kronor är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

You must be logged in to post a comment Login