Tillsammans stöttar vi Örebro

Av på 17 juni, 2020
Den fia takterrassen på Krämarhusen centralt i Örebro.

ÖBO har, i samarbete med Örebro kommun, tänkt till om vad vi kan bidra med och vad som kan göra stor nytta för örebroarna, ÖBOs hyresgäster, lokalhyresgäster och Västerportens lokalhyresgäster.

Som en del av statens stödpaket har ÖBO/Västerporten fått sänkta arbetsgivaravgifter under mars, april, maj och juni. Vi har dock klarat oss relativt bra under krisen och tillsammans med Örebro kommun har vi bestämt att använda motsvarande summa till att stötta verksamheter som är till glädje för många örebroare.

Vi skänker 400 000 kr till vårt damlag i fotboll, KIF Örebro

”Vi örebroare är väldigt stolta över vårt skickliga damlag som sätter Örebro på kartan.”

Vi skänker även 350 000 kr till ÖSK fotboll

”ÖSK är laget i örebroarnas hjärta, en viktig pusselbit för en attraktiv stad.”

Vi ger ett bidrag på 204 000 kr till Live at Heart

”Vilket annat evenemang får örebroarna att tillbringa två veckor ute på stan för att lyssna på livemusik. Ett unikt koncept som örebroarna älskar.”

Gemensamt för dessa verksamheter är att deras normala intäkter svepts bort i och med att de inte har någon betalande publik under det här året. Men, vi vill ha dem kvar även nästa år när vi hoppas ha besegrat covid-19 och då kan mötas i grupp på allmänna platser igen.

– Idrott, kultur och nöje har en viktig roll i vårt samhälle. Det engagerar oss, underhåller oss, skapar möten och gemenskap. Vårt Örebro skulle inte vara detsamma utan våra lag och våra evenemang. För att vi ska ha kvar dessa kvaliteter i vår stad även efter pandemin har ÖBO beslutat att skänka motsvarande summa, som vi fått i statligt stöd, till KIF, ÖSK och Live at Heart, säger Ulf Rohlén.

Vi har även beslutat att göra extra satsningar för våra hyresgäster, få ungdomar i jobb och öka tryggheten i våra stadsdelar.

  • Under en normal sommar tar ÖBO in drygt 100 ungdomar för sommarjobb och cirka 40 säsongsanställda. I år har vi beslutat att utöka skaran med olika typer av extrajobb. Vi räknar med att sysselsätta ungefär 160 extra ungdomar i sommar.
  • För våra hyresgäster, seniorer och lokalhyresgäster och Västerportens hyresgäster har vi också några insatser planerade.
  • En sommar när många örebroare är hemma, kan det bli stökigare än vanligt. Därför har vi satsat på olika trygghetsskapande åtgärder under sommaren.

– I arbetet med att återstarta Örebro efter Coronapandemin är det många som måste bidra med det man kan. Inom kommunkoncernen har vi fört en dialog med de kommunala bolagen för att komma fram till hur vi på bästa sätt tillsammans kan stötta olika delar i Örebro, från näringsliv till idrotten och inte minst som arbetsgivare. Tillsammans kan vi göra mer än var för sig och så hoppas jag fler tänker, säger Kenneth Handberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Nu utmanar vi andra företag som det går ganska bra för trots det tuffa läget. Vem kan du stötta?

Häng på. Tillsammans skapar vi ett levande Örebro!

Lokalt | Örebro
Örebronyheter

Källa ÖBO

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in