Tim Sandberg inför stormatchen.

Av på 21 februari, 2013

Efter gårdagens nederlag i Oskarshamn har Örebro Hockey redan i morgon chansen att ta revansch. Djurgårdens IF är det som står på menyn.

Djurgården kommer till matchen med förlustmatchen mot Leksand i minnet. Leksand lyckades vända 0-1 till 3-1 i den sista perioden. Dessförinnan vann man med 4-0 på bortaplan mot BIK Karlskoga.

Örebro kommer till spel med två ”1-0 matcher” i bagaget. Först vann man med 1-0 mot Mora för att igår förlora mot Oskarshamn med 1-0 nere i Småland.

I dessa två matcher har anfallsspelet gått lite knackigt, men detsamma kan man inte säga om försvars- och målvaktsspelet. Tim Sandberg har över 97% i räddningsprocent om man slår ihop matcherna, men någon slutspelsform vill han inte kalla det.

– Det har helt klart gått bra, spelet har känts bra. Jag har känt under en längre tid att allt har börjat falla på plats. Sen är självklart skönt att få ut det under match nu när jag har fått spela de två senaste matcherna. Det är egentligen ingen större skillnad mot hur jag har spelat tidigare, försvarsspelet är lite bättre och jag har väl hittat en annan trygghet i spelet eftersom jag har jobbat hårt med det.

Formtopp och formtopp, det kanske jag inte skulle säga att det är. Det är nu man verkligen försöker vara som allra bäst när vi har några tuffa veckor framför oss, med många matcher och förhoppningsvis en kvalserie. Det nu man ska vara så bra som möjligt och det är det jag försöker fokusera på. Spela så bra jag kan och försöka hjälpa laget att vinna matcher, säger Tim Sandberg.

Förlust igår mot Oskarshamn. Varför lyckas vi inte vinna?
– Framförallt gör vi inga mål. Vi släpper in ett mål på bortaplan mot Oskarshamn, som är ett ganska erkänt bra offensivt lag. Vi fortsätter även att spela fantastiskt bra i boxplay. Jag tycker vi gör en helt ok försvarsmässig match. De är duktigt offensivt, lite luriga, men vi får inte till det i powerplay och det känns som att vi inte får till trycket mot deras mål för att ha möjlighet att stänka dit något mål. Vi gör inga mål helt enkelt, då vinner man inga hockeymatcher.

I morgon väntar Djurgården hemma i en fullsatt arena. Dina tankar kring den matchen?
– Jättespännande match och fantastiskt kul att spela hemma igen. Den är en stenhårt match då vi har placeringskrig i tabellen, samtidigt som vi fortfarande har en teoretisk chans att gå direkt till Kvalserien.

Jag tittar inte så mycket i tabellen men jag tror att vi blir klara för PlayOff vid vinst i alla fall. Kan vi vinna så ser det riktigt bra ut inför framtiden.

Vad blir avgörande i morgon?
– Det som avgör kommer bli kampmomenten framför bägge målen, boxplay och powerplay.

Är det fortfarande extra speciellt att möta Djurgården, eller går sånt över?
– Micce (målvaktstränaren) frågade precis hur det kändes inför i morgon och det känns faktiskt helt ok, det kommer att vara som en helt vanligt match.

Det var lite annorlunda när vi var på Hovet och skulle möta dom första gången. Man har ju ändå varit där i många år. Men nu är det på vår hemmaplan och jag känner mig jätteavslapnad inför i morgon.

Det var inte så att jag hade något problem på Hovet, men man var väl lite mer nervös innan matchen. Men när pucken släpps så är det 100% fokus på matchen och på nästa puck. Det kommer helt klart bli en väldigt kul match i morgon.

Källa

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in