Timoko (Frankrike) fick första inbjudan till Elitloppet 2013.

Av på 10 april, 2013

Sju veckor återstår till Elitloppet och idag offentliggjordes att Timoko har fått den första av sexton biljetter till Elitloppet 2013. Detta meddelande Solvallas sportchef Tore Fyrand i Vinnare V64 på TV4 söndag eftermiddag.

– Timoko är en häst som under ett par år har tillhört Europaeliten. Han var bra under det franska vintermeetinget på Vincennes och imponerade på Cagnes Sur Mer utan för Nice där han noterade den snabbaste tiden i Europa i år, sa Solvallas sportchef Tore Fyrand i programmet.

I senaste starten segrade den nyblivne sexåringen i storloppet Criterium de Vitesse på Cagnes Sur Mer-banan på den franska sydkusten på toppfina tiden 1.10,2/1609 meter autostart, vilket var nytt personligt rekord och en av de snabbaste tiderna i loppets historia.

Det är dessutom klart att Café Bärs kommer till Elitloppslördagen 25 maj. Café Bärs var tidigare en del av humorprogrammet Partaj på Kanal 5, men våren 2013 fick de en egen fristående tv-serie i samma kanal. De två första avsnitten sågs av över 400 000 tittare och deras framträdande på Solvalla sker exklusivt för Elitloppspubliken.

Presentation: Timoko (6 år, Frankrike)

Han var på väg till Elitloppet redan ifjol som femåring, men efter en blek insats i Oslo Grand Prix visade det sig att hästen inte var helt kurant och man valde att stå över världens tuffaste sprinterlopp på Solvalla. Han var sedan ifrån tävlandet under hela sommaren och efter en tredjeplats i det franska femåringskriteriet den 1 september ifjol kom Timoko till start i Masters-Finalen på Solvalla i slutet av september. Där slutade han oplacerad i loppet som vanns av Sebastian K., men efter det har Imoko-sonen tävlat stabilt och framgångsrikt. I senaste starten segrade den nyblivne sexåringen i Criterium de Vitesse på Cagnes Sur Mer-banan på den franska sydkusten på toppfina tiden 1.10,2/1609 meter autostart, vilket innebar nytt personligt rekord och en av de snabbaste tiderna i loppets historia.

Timoko var verkligen dominant i kullen som tre- och fyraåring och tog många segrar i imponerande stil. Det vi vet är att när Timoko tävlar på topp har han få övermän och nu när han ser ut att vara i riktigt bra form blir han mycket spännande att se på svensk mark över sprinterdistans. Belgaren Jos Verbeeck har kört hästen i de senaste starterna vilket gjort att Timoko hittat en växel till och meningen är att Verbeeck ska köra hästen i Elitloppet också. Innan Elitloppet är det också meningen att
Timoko ska starta i Finlandia Ajo på Vermo den 27 april.

Nationalitet (ägare): Frankrike (Richard Westerink)
Tränare: Richard Westerink
Kön: Hingst
Ålder: 6 år e Imoko – Kiss Me Coulonces
Startprissumma: 12,2 miljoner kronor
Rekord: 1.10,2

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in