Magnus Tingsek på turné kommer till Örebro

Av på 26 juni, 2021

Med nya skivan ”Home” i bagaget smygstartar Magnus Tingsek med några mindre spelningar i sommar för att till hösten ge sig ut på en fullfjädrad turné som avslutas på hemmaplan i Malmö!

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av klassisk amerikansk soultradition. Efter sex framgångsrika album släpptes i maj det nya albumet ”Home” där vi får höra en mer naken och direkt Magnus Tingsek med fokus på sångrösten och texter som träffar rätt i hjärtat.

”ÄNTLIGEN. så kan jag meddela att jag i en oooerhörd känsla av pepp ska ut och spela och sjunga för er. Jag har några mindre gig i sommar och i höst SMÄLLER det!!! ”Home”-turnén sätter igång och jag kommer att åka ut med fullt band!! Varenda cell av alla i bandet kommer att vibrera av spelglädje. Energin och kärleken till livemusiken kommer att nå helt nya höjder, det vågar jag lova. Kom ut å dela dessa kvällar med oss vänner!”

”Tingsek rör sig, som de bästa, vigt mellan genrer, tillsynes likgiltig inför hur branschen ska kunna genreplacera honom. Den varma soulen från Al Green och OFs Redding ekar i låtarna, D’ Angelo fortsätter att påverka honom, liksom Gram Parsons och Neil Young, de amerikanska berättarna. Och så rösten då, Tingseks sångröst, som alltid siktar mot hjärtat och träffar.” – Thomas Andersson Wij

Magnus Tingsek kommer till Örebro Konserthus den 15 Oktober.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: United Stage

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in