Tjeckien för starka för Sverige i Golden League premiären

By on 25 maj, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Sverige mötte under lördagen den 25 Maj Tjeckien i European Golden League i idrottshuset, Örebro. Tjeckien är det högst rankade laget inom gruppen men Sverige lyckades slå storlaget i en av två EM-kvalmatcher tidigare under vintern så man kunde förvänta sig en spännande match. Dock hade Sverige bland andra son bäste spelare Isabelle Haak skadad så hon kunde inte ställa upp i dagens match, andra skadade var bland andra Örebro spelaren Josephine Tegenfalk.

Redan i det första setet satte tjeckiskorna nivån för matchen och Sverige var aldrig med i det setet som slutade 10-25.

I det andra setet var känslan liknande även om svenskorna fick till några bra bollar så räckte det inte till utan andra set slutade 14-25.

Tredje set innebar en viss ljusglimt då Sverige tog ledningen och höll den fram till 8-8 då tjeckiskorna tog över, men det var fortfarande inte samma dominans som i de två föregående seten. Tjeckiskorna tog dock hem även detta set med 16-25 och utklassade helt klart det svenska laget.

Det svenska laget kändes inte samspelt och jag fick höra att vissa spelare bara hunnit med en träning tillsammans innan matchen, matchen var även damlandslagets första match med nytillträdde förbundskaptenen Ettore Guidetti. Nu måste man se till att spela ihop laget innan det är dags att möta Ukraina, som är i nivå med Tjeckien.

Matchen slutade 3-0 i set för Tjeckien.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login