Tomas Andersson Wij till Under Bar Himmel

Av på 31 juli, 2021

Unika artister på Örebros mysigaste utomhusscen – Under Bar Himmel. Som vi har saknat att träffas, hänga och gå på konsert tillsammans. I sommar presenterar vi fyra helger fyllda av fantastisk livemusik på spelgården i Wadköping. Den 6 augusti är vi stolta att presentera Tomas Andersson Wij.

TOMAS ANDERSSON WIJ

Tomas Andersson Wij har alltid gått sin egen väg. Han debuterade med stort allvar mitt i det ironiska 90-talet och byggde snabbt en stor publik. Inte så mycket genom listframgång, men genom intensivt turnerande har han lyckats förena artisteri och journalistik. Nu senast i den uppmärksammade podden Hundåren, där han med stor lyhördhet och känsla intervjuar artistkollegor om deras värsta motgångsperioder.
Hundåren startade som ett ”pandemiprojekt”. Samtidigt, hösten 2020, släppte han ett nytt och unisont hyllat album, Högre än händerna når, där han förnyar sin låttradition genom att blanda upp den med element från modern r’n’b. Skivan är nominerad till en Grammis i kategorin Årets singer-songwriter.

I sommar ska TAW turnéra solo akustiskt, ett format han hanterar skickligare än de flesta. Han är en driven sångare och gitarrist, och en berättare med både nerv och humor.

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Under Bar Himmel

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in