Toppnamn klara för Sweden International Horse Show

Av på 6 oktober, 2021
Malin Baryard Johnsson under Nations Cup-finalen i Barcelona.
Foto: Haide Westring

Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann är alla klara för start under Sweden International Horse Show i Friends Arena 25-28 november. Dessutom har den individuella OS-guldmedaljören Ben Maher, Storbritannien, tackat ja till tävlingarna.

– En självklar tävling för oss att välja förstås. Vi har längtat väldigt mycket efter att få möta den svenska publiken och få ge tillbaka något som tack för det enorma stöd vi kände under och har känt efter OS, säger Malin Baryard Johnsson, och fortsätter: – Det känns superroligt att även Ben Maher väljer att komma till Friends Arena. Det blir ett startfält i världsklass helt klart. Bättre kan det inte bli!

Den svenska trion har haft en helt otrolig formkurva under 2021. Alla tre var med i omhoppningen om de individuella OS-medaljerna i Tokyo där Peder Fredricson tog hem silvret. Och alla tre gjorde sedan exakt vad som krävdes för att bärga lagguldet i den nervkittlande omhoppningen mot USA.

Därefter har formtoppen bara fortsatt att hålla i sig. Peder Fredricson red hem GCT-segern i London i augusti och individuellt EM-brons i Riesenbeck i början av september. Den senaste månaden har han dessutom ridit hem inte mindre än fyra pallplatser vid femstjärniga tävlingar. Under Sweden International Horse Show får han chans till revansch mot Ben Maher som knep det individuella guldet i Tokyo.

Malin Baryard Johnsson vann GCT i Rom i början av september och var tvåa helgen därefter. Förra veckan var hon felfri i nationshoppningsfinalen i Barcelona.

Henrik von Eckermann var dubbelt felfri i Barcelona och har ridit hem flera segrar i kringklasserna på GCT de senaste veckorna, så väl som placeringar i GP-klasserna.

– Det är helt makalöst vilken fortsatt form de här tre håller. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med ryttarna möta vår hemmapublik och hoppas att många kommer och hejar fram oss till nya framgångar i Friends Arena, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som de närmsta veckorna kommer att presentera fler svenska hoppryttare som får chansen att tävla under Sweden International Horse Show.

Totalt startar 18 hoppryttare, 9 svenska och 9 internationella, under de fyrstjärniga tävlingarna. Det blir sex internationella hoppklasser under fyra dagar.

Under torsdagskvällen 25 november hyllas ridsportens medaljörer under en ceremoni i Friends Arena.

Sverige | Sport Häst
Örebronyheter

Källa Sweden International Horse Show

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in