Tottenhamspelare förstärker Degerfors IF

Av på 12 augusti, 2021

Även Degerfors IF förstärker truppen inför slutet av Allsvenskan och lånar in den engelske målvakten Alfie Whiteman från Tottenham Hotspur medelar klubben på sin hemsida under torsdagen.

Den lovande tidigare ungdomslandslagsmannen söker speltid då han den gångna Premier League-säsongen fått konkurrera med namn som Joe Hart och världsmästaren Hugo Lloris.

– Jag är väldigt upprymd över att vara i Sverige och få spela i allsvenskan. Degerfors är en klassisk klubb med en fantastisk kultur och det ska bli en spännande utmaning att spela i ett annat land, säger Whiteman på klubbens hemsida.

Whiteman spelade i den här sommaren försäsongsmatcher för Tottenham, han blev även inbytt i en Europa League-match mot bulgariska Ludogorets.

– Jag är en snabb och smidig målvakt. I Tottenhamn jobbar vi också mycket på att vara bra med fötterna. Jag har fått fantastisk erfarenhet av att träna med spelare som Joe Hart och Hugo Lloris. Nu är det upp till mig att visa vad jag går för på planen, säger nyförvärvet på klubbens hemsida.

Whiteman ersätter Ismael Diawara som under onsdagen skrev på för Malmö FF.

– Vi har under en tid känt till att ”Ismo” förmodligen skulle komma att lämna föreningen. Under den här perioden har vi jobbat intensivt med att hitta en fullgod ersättare. Vi har sett över marknaden noga. Lån, köp, kontraktslösa spelare. När möjligheten kom att plocka in en spelare från en av Europas största klubbar kände vi att det var ett mycket intressant alternativ, säger sportchef Patrik Werner på klubbens hemsida.

Processen med arbetstillstånd pågår för fullt.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in