Tove Styrke släpper albumet “HARD”

By on 7 juni, 2022

Nu släpper en av Sveriges mest hyllade popartister, Tove Styrke, sitt fjärde album “HARD”. Hennes hittills mest personliga resa där hennes olika sidor skildras med stor kreativ frihet. Ett album som med självsäkerhet spänner över olika genrer och moods, som Tove själv beskriver som ”ett köttigt, spretigt och mänskligt popalbum”. Det handlar om identitet, sexualitet och om att – ofta på konstiga platser – leta efter både kärlek och sig själv. Redan ikväll den 3 juni kliver Tove upp på Gröna Lunds Stora Scen i Stockholm.

Tove Styrke säger:

”I need something more than my imagination, even if it breaks my heart” är en rad från ”Show Me Love” som jag tycker summerar mycket av vad det här albumet handlar om. Att utsätta sig själv och sitt hjärta för risken att bli sårad, men också för chansen att känna något på riktigt. Det handlar om den kontrasten. Det är ”HARD”.

Albumet är skrivet och producerat tillsammans med bland andra Elvira Anderfjärd (Taylor Swift, Ed Sheeran), Jakob Jerlström (Lorde, MARINA), Oscar Scheller (Ashnikko, Rina Sawayama) och Elof Loelv (Rihanna, Katy Perry).

Tove berättar om ett av albumets kanske mest framträdande spår ”Free”, som bl a innehåller stora körer:

””Free” för mig handlar om sexuell frigörelse. Folk kan ta med sig vad dom vill från den låten, men för mig är syftet med den att upplyfta. Hjälpa mig att bara finnas i den här kroppen utan tanke eller tvekan och utan att bry mig om vad någon annan tycker eller tänker om mig.”

Albumreleasen firas i stor stil med en spelning på Gröna Lunds stora scen i Stockholm samma kväll, den 3 juni. Tove har nyligen kommit hem från en slutsåld Europaturné med världsartisten MARINA.

Albumet genomsyras av elektrisk romantik och en explosion av känslor. Poetiska och intima texter supportas av ett experimentellt sound, där slutresultatet har kommit att bli Tove Styrkes hittills mest levande samlingsverk. Allt från art-pop, klubbig dans via gitarrbaserade låtar till pop-hits ryms inom albumet.

”HARD” släpps via Sony Music / Milkshake.

Tove Styrke har under sin tid som artist tagit sig in i folks hjärtan och blivit en av våra mest hyllade popstjärnor internationellt. Nu har det gått fyra år sedan hon släppte sitt kritikerrosade album ”Sway”, som fick ett exceptionellt mottagande över hela världen, Grammisnomineringar och prisades på P3 Guld för “Årets Pop”. Tove gav sig därefter ut på arenaturnéer med Katy Perry i Europa, Lorde i USA och egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under 2020 gjorde hon även succé i TV4:s program “Så mycket bättre”.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment

You must be logged in to post a comment Login