Tove Styrke släpper singeln ”Start Walking”

By on 25 oktober, 2021

Efter sin i juni släppta singel Mood Swings, återvänder Tove Styrke nu med nya singeln Start Walking. Skriven tillsammans med en rad internationella hitmakare som står bakom några av de senaste årens allra största globala hits som t ex Dua Lipas New Rules och Don´t Start Now. Samtidigt introducerar Tove dansbandet Tove Styrkez…

Förra helgen var Tove tillbaka på livescenen med fullt band för första gången på flera år. På sin headlinespelning på Popaganda festivalen i Stockholm överraskade hon jublande fans med denna då ännu osläppta dansanta singel.

Jag är besatt av den här låten. Den är uptempo med en sorglig text vilket är bland den bästa kombo jag vet. Den handlar om en person som vet att en relation är över och om hur mycket det suger att behöva vara den som faktiskt säger tack och hej. – Tove Styrke.

Låten är producerad och co-skriven av engelske Lostboy (Griff, Anne-Marie, Tom Grennan, Rita Ora etc)

Tove har skrivit låten tillsammans med dessa övriga internationella hitmakare:

  • Caroline Ailin (Dua Lipa New Rules + Don’t Start Now, Charli XCX, Julia Michaels)
  • Sly (Shawn Mendes, Dua Lipa, The Chainsmokers)
  • Pablo Bowman (Cheat Codes, Marshmello, Alan Walker)

Till musikvideon startade Tove Styrke det 70-tals doftande dansbandet Tove Styrkez. De turnerar runt på de svenska landsvägarna, men skrämmer halvt ihjäl publiken med sina oväntade inslag i showen. Bandet innehåller bland annat det nya indie stjärnskottet Esther och i den chockade publiken hittar vi artistkollegan GRANT. Videon är regisserad av Oskar Gullstrand.

Tove berättar:

”Start Walking” kommer också med en underbar och helt galen video som handlar om ett dansband på folkparksturne, med twisten att dom har övernaturliga krafter. Min pappa spelade i ett dansband (Max Fenders) på 70-talet och det var därifrån jag först fick iden. Tänk ”Stranger Things”, men 70-tal, ett frosseri i dåtidens dansbandskultur som utspelar sig på folkparksscener och vindlande landsvägar. Jag kan inte för mitt liv förstå att denna video inte redan fanns, så nu får ni det av mig; blixtar, lazers och ”Tove Styrkez”.

I början av sommaren var alltså Tove Styrke tillbaka med sin första egna nya musik på flera år – singeln Mood Swings – en låt om att bejaka alla sidor hos sig själv. Låten blev internationellt hyllad av bl a The Line Of Best Fit, Sunday Times Culture, Paper Magazine och Nylon Magazine.

Mer om Tove Styrke:

Tre år har gått sedan Tove Styrke släppte sitt kritikerrosade tredje album Sway som fick ett makalöst mottagande världen över och prisades på P3 Guld för ”Årets Pop”. Under den perioden gjorde Tove även arenaturnéer med både Katy Perry (Europa) och Lorde (USA) samt egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under förra året gjorde hon dessutom succé i senaste säsongen av Så Mycket Bättre.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music

You must be logged in to post a comment Login