Tove Styrke släpper singeln “YouYouYou”

By on 7 maj, 2022

Nu rivstartar högaktuella Tove Styrke försommaren med att släppa förtrollande singeln och musikvideon YouYouYou – ett smakprov från kommande albumet HARD, som har release den 3 juni. Nya singeln och videon andas eldig passion, dramatik och retrotonade 80-tals synthar tillsammans med ord direkt från hjärtat. Efter singelsläppet åker Tove ut på Europaturné.

“YouYouYou är albumets soluppgång. Den är dramatisk och romantisk, den känns som skivans big bang. Den låter som en klassisk, stor, smällig poplåt på den absolut bästa sättet tycker jag.” – Tove Styrke.

Musikvideon är regisserad av Cornelia Wahlberg och inspelad direkt på tape för att spegla låtens analoga ljudbild. Toves ord om videokonceptet:

”Jag visste på en gång att den här låten behövde en dansvideo. Jag ville åt något djuriskt och poppigt och köttigt. Och jag ville interagera med människor som byttes ut under videons gång. Cornelia Wahlberg gjorde ett fantastiskt jobb med att göra bilder av alla mina känslor!”

YouYouYou släpps idag via MILKSHAKE/Sony Music. Låten är skriven av Tove Styrke, Jason OK, Ally Ahern, Lilian Caputo, Ethan Schneiderman, Garrett Borns samt producerad av Jason OK och Ethan Schneiderman.

Den 3 juni släpper Tove sitt fjärde album och kliver samma kväll upp på Gröna Lunds Stora Scen i Stockholm.

”I juni släpper jag mitt nya album – ’HARD’.  Jag längtar så att få visa upp den här musiken. Jag tycker det är mitt bästa projekt så här långt både som musiker, låtskapare och artist.”

Tove Styrke har under sin tid i rampljuset blivit en av våra mest hyllade popartister internationellt och hennes musik har totalt streamats över 352 miljoner gånger. Nu har det gått fyra år sedan hon släppte sitt rosade album Sway, som fick ett exceptionellt mottagande över hela världen, grammisnomineringar och prisades på P3 Guld för “Årets Pop”. Tove gav sig därefter ut på arenaturnéer med Katy Perry i Europa, Lorde i USA och egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under 2020 gjorde hon även succé i TV4:s populära program “Så mycket bättre”.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment 

You must be logged in to post a comment Login