Träffa veterinären i mobilen med AniCuras nya app

Av på 27 mars, 2020

Nu öppnar AniCura möjligheten för alla hund- och kattägare att få rådgivning av en veterinär direkt i mobilen. Ingen tidsbokning krävs och om det behövs får husdjuret en remiss till närmsta veterinärklinik. Nu ser vi ett exempel på behovet av digitalvård; i Coronatider har flertalet djursjukhus runtom i Europa fått stänga ner då många djurägare vill undvika folksamlingar/väntrum.

Till skillnad från andra veterinär-appar erbjuder AniCura en kombination av vård digitalt och fysiskt på klinik.

– För oss är det viktigt att vara så tillgängliga som vi bara kan. Nu när många sitter hemma i karantän eller försöker undvika folksamlingar i onödan så märker vi en ännu större efterfrågan. Vår app gör att djurägaren enkelt kan få råd från en av våra veterinärer digitalt och remiss till sin närmsta klinik om det behövs, säger Anna Skogh, verksamhetsområdeschef AniCura Mälardalen.

I AniCuras app får djurägaren råd och vård av veterinär via antingen chatt, röstsamtal eller videosamtal. Symtom som kan bedömas är bland annat hud och päls, sårskador, magproblem, öron, tänder m.m. Det första digitala vårdbesöket är kostnadsfritt.

– Om man bor i glesbygd eller har svårt att ta sig till oss på AniCura Kumla eller Bista kan man enkelt få en första medicinsk bedömning eller efter hemgång från klinik, säger Anna Skogh.

Det finns fler fördelar med digitala veterinärbesök. Minimal väntetid för konsultation och husdjuret kan stanna i sin trygga hemmiljö.

– Vi ser goda möjligheter att upptäcka eventuell sjukdom på ett tidigt stadium så att vi kan undvika onödigt lidande för djuren och över tid hjälpa till att sänka kostnader för djurägarna, säger Anna Skogh.

Plattformen för AniCuras app är framtagen i samarbete med Doktor.se, en välkänd aktör inom digital vård för människor.

Mer information finns på: https://www.anicura.se/app/

Hälsa | Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa AniCura

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in